Foto: Reuters/Scanpix

Slavenā Beļģijas tenisiste Kima Klijstersa savā oficiālajā atvadu mačā vietējās publikas priekšā trešdien ar rezultātu 6-3, 6-3 uzvarēja amerikānieti Venusu Viljamsu.

Klijstersai karjeru bija iespēja pabeigt ar draudzības maču 13 000 skatītāju priekšā. Savu oficiālo karjeru viņa noslēdza vēl augustā ASV atklātā tenisa čempionāta laikā.

"Man nav nožēlas par karjeras pārtraukšanu 29.augustā," izteicās 29 gadus vecā Klijstersa, kura savas karjeras laikā uzvarēja 41 vienspēļu turnīrā. "Dzīve nesastāv tikai no tenisa. Man patīk gatavot, darboties dārzā, lasīt, dekorēt māju, uzstādīt Ziemassvētku egli un skriet."

Klijstersa pirmoreiz beidza savu karjeru 2007.gada maijā, jo 23 gadu vecumā nolēma sākt ģimenes dzīvi. Tomēr pēc viena gada un trim mēnešiem viņa nolēma atgriezties tenisa kortā, jau gandrīz uzreiz triumfējot ASV atklātajā čempionātā un šo titulu aizstāvot arī gadu vēlāk. Viņa kļuva par pirmo māmiņu, kas ieguvusi "Grand Slam" titulu kopš 1980.gada.

2011.gadā Klijstersa triumfēja arī Austrālijas atklātajā čempionātā un vēlāk pirmoreiz piecu gadu laikā pakāpās uz WTA ranga pirmo vietu. Otrās karjeras beigšanas brīdī viņa rangā atradās 25.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!