Belģu tenisiste Kima Klijstersa Vimbldonas tenisa turnīra sieviešu vienspēļu sacensību ceturtās kārtas mačā pirmdien pieveica savu tautieti Žustīni Eninu.

Abu kādreizējo WTA ranga pasaules pirmo rakešu mačā ar 2-6, 6-2, 6-3 uzvarēja Klijstersa, iekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā. Kā zināms, abas tenisistes tikai pēdējā gada laikā atgriezušās profesionālajā sportā un viņām šis ir pirmais Vimbldonas turnīrs vairāku gadu laikā.

Pirmajā setā Enina piedzīvoja sāpīgu kritienu, savainojot roku.

Klijstersa nākamajā mačā tiksies ar Krievijas tenisisti Veru Zvonarjovu. Šajā spēlē Zvonarjova tikās ar serbieti Jeļenu Jankoviča, kura muguras traumas dēļ izstājās, atrodoties zaudētājos ar 1-6, 0-3. Jankoviča tagad Vimbldonas turnīra ceturtajā kārtā izstājusies ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Tikmēr negaidīti ceturtdaļfinālu sasniegusi sacensības no kvalifikācijas uzsākušā igauniete Kaija Kanepi, kura ar 6-2, 6-4 pārspēja čehieti Klāru Zakopalovu. Tagad WTA ranga 80.vietā esošā Kanepi uzvarējusi 26 no pēdējiem 28 mačiem.

Vēl pirms nedaudz vairāk nekā gada Kanepi atradās WTA ranga labāko divdesmitniekā, bet pēc tam piedzīvoja ilgstošu neveiksmju sēriju, izkrītot no labāko simtnieka. Nu igauniete atguvusi labo formu.

Ceturtdaļfinālā Kanepi spēkosies ar čehieti Petru Kvitovu, kura ceturtajā kārtā ar 6-2, 6-0 negaidīti pārliecinoši sagrāva ar trešo numuru izlikto Dānijas tenisisti Karolīnu Vozņacki. Ne Kvitova, kura dubultspēļu turnīrā startēja pārī ar latvieti Līgu Dekmeijeri, ne Kanepi turnīrā nav izlikto spēlētāju vidū.

Kā trešā neizliktā tenisiste ceturtdaļfinālā negaidīti iekļuva arī bulgāriete Cvetana Pironkova, kura ar 6-4, 6-4 pārspēja Marionu Bartolī no Francijas. Nākamajā mačā viņa spēkosies ar spēcīgo amerikānieti Venusu Viljamsu, kura ar 6-4, 7-6 (7:5) pieveica Austrālijas pārstāvi Džarmilu Grotu.

Tāpat ceturtdaļfinālā iekļuva arī Venusas Viljamsas māsa, WTA ranga līdere Serēna Viljamsa, kura ar 7-6 (11:9), 6-4 bija pārāka pār krievieti Mariju Šarapovu. Ceturtdaļfinālā Serēna Viljamsa spēkosies ar ķīnieti Na Li, kura ar 6-3, 6-2 pārspēja Agņešku Radvansku no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!