Foto: Reuters/Scanpix
Četrkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja beļģiete Kima Klijstersa traumu dēļ nevarēs spēlēt līdz maijam.

Beļģijas tenisiste pašlaik atgūstas no labā pleca un plaukstas locītavas savainojumiem.

Tādējādi Klijstersa nevarēs palīdzēt Beļģijai nākamajā nedēļas nogalē gaidāmajā Federāciju kausa turnīra pasaules grupas pusfināla cīņā ar Čehijas tenisistēm.

27 gadus vecā Klijstersa atzina, ka traumas viņa guvusi pārāk noslogotā pavasara grafika dēļ. Atveseļošanās laikā, kas ilgs pāris nākamās nedēļas, Klijstersa nevarēs turēt rokās tenisa raketi.

Traumu dēļ Klijstersai nāksies izlaist arī Madrides WTA "Premier" sērijas turnīru, kas sāksies 30.aprīlī. Atgriezties kortā šobrīd WTA ranga otrajā vietā esošā Klijstersa plāno 9.maijā, kad sāksies Romas WTA "Premier" turnīrs.

Kā ziņots, marta nogalē Klijstersa izteicās, ka pēc 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm varētu beigt tenisistes karjeru.

27 gadus vecā Klijstersa vienreiz jau paziņoja par karjeras beigām. Tas notika 2007.gada maijā, jo beļģiete toreiz 23 gadu vecumā nolēma sākt ģimenes dzīvi. Tomēr pēc viena gada un trim mēnešiem viņa nolēma atgriezties tenisa kortā.

Kā ziņots, Klijstersa tika nosaukta par Pasaules sieviešu tenisa asociācijas (WTA) 2010.gada labāko spēlētāju. Pagājušajā gadā Klijstersa triumfēja piecos turnīros, tostarp arī ASV atklātajā čempionātā un sieviešu sezonas noslēguma turnīrā - WTA "Tour Championships".

Savukārt šī gada sezonu Klijstersa sāka ar uzvaru Austrālijas atklātajā čempionātā janvārī.

Karjeras laikā Klijstersa ir izcīnījusi 41 WTA kategorijas titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!