Foto: AFP/Scanpix/LETA

Otrajā vietā pasaules rangā esošā tenisiste Anete Kontaveita no Igaunijas neturpinās sadarbību ar Krievijas pilsoni Dmitriju Tursunovu, paziņojušas abas puses.

Kontaveita, Igaunijas raidsabiedrībai ERR skaidrojot plašāk pieņemto lēmumu, atklāja, ka turpmāko sadarbību apgrūtina tas, ka Tursunovam kā Krievijas pilsonim šobrīd ir sarežģījumi ceļot viņai līdzi uz turnīriem.

Igaunijas sportiste ar Tursunovu sāka strādāt kopā pirms pagājušā gada ASV atklātā čempionāta. No pēdējiem deviņiem sezonas turnīriem četros viņa izcīnīja titulus un kvalificējās sezonas noslēguma turnīram, kurā aizcīnījās līdz finālam.

Šosezon viņa uzvarēja WTA turnīrā Sanktpēterburgā un sasniedza finālu Dohas turnīrā, piedzīvojot zaudējumu pašreizējai ranga līderei Igai Švjontekai no Polijas.

Tursunovs trenera karjeras laikā veiksmīgi strādājis arī ar Krievijas sportisti Jeļenu Vesņinu un baltkrievieti Arinu Sabaļenku. Tenisista karjeras laikā Tursunovs izcīnīja septiņus ATP titulus un sasniedza ranga pirmo divdesmitnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!