Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otro kārtu ceturtdien, 20. janvārī, nespēja pārvarēt igauniete Anete Kontaveita un spāniete Harvinja Mugurusa, kuras pasaules rangā atrodas TOP 10.

Kontaveita, kura "Australian Open" izlikta ar sesto numuru, 79 minūšu laikā ar 2-6, 4-6 piekāpās dānietei Klārai Tausonei. Dānijas tenisiste pasaules rangā ieņem 39. vietu.

Igauniete jau spēles sākumā zaudēja savu serves geimu, pirmā seta turpinājumā nespēja atspēlēties un zaudēja ar 2-6. Otrajā setā Kontaveita uz brīdi spēja lauzt spēles gaitu, bija vadībā ar 3-1 un 4-2, bet tad zaudēja četrus geimus pēc kārtas, izstājoties no turnīra.

Trešo kārtu sasniegt izdevās citai igaunietei Kaiai Kanepi, kas ar 6-2, 7-6 (7:3) pieveica čehieti Mariju Buzkovu.

Ļoti neveiksmīgi spēli aizvadīja turnīrā ar trešo izliktā Mugurusa, kas ar 3-6, 3-6 piekāpās francūzietei Alīzei Kornē. Spānijas tenisiste ne reizi mača gaitā netika pie breikpunkta, bet pretiniece katrā setā izmantoja pa vienai breika iespējai un iekļuva trešajā kārtā.

Arī otrajā mačā Melburnā atspēlēties izdevās ar otro numuru izsētajai baltkrievietei Arinai Sabaļenkai, kas ar 1-6, 6-4, 6-2 uzvarēja Ķīnas tenisisti Sinju Vaņu.

Otrajā kārtā apstājās vēl arī Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina, kura nepabeidza spēli pret Šuai Sjaņu. Kazahstānas tenisiste, kura bija izlikta ar 12. numuru, zaudēja pirmo setu ar 4-6, bet otrā seta otrajā geimā nespēja turpināt cīņu.

Trešajā kārtā ceturtdien vēl iekļuva izsētās Iga Švjonteka (septītais numurs), Anastasija Pavļučenkova (10. numurs), Elise Mertensa (19. numurs), Darja Kasatkina (25. numurs), Daniela Kolinsa (27. numurs), Tamara Zidanseka (29. numurs) un Marketa Vondrušova (31. numurs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!