Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Tenisa federācijas (KTF) vadība skeptiski raugās uz Marijas Šarapovas iespējamo profesionālās karjeras atsākšanu, vēsta vietējie mediji.

"Vai Šarapova vēl piedalīsies turnīros? Ļoti maz ticams," aģentūra "R-Sport" citē KTF prezidentu Šamilu Tarpiščevu. "Viņai ir reāli slikta reputācija."

Kā zināms, šā gada sākumā slavenā krievu tenisiste paziņoja par pozitīvām dopinga analīzēm, kurās atrasts svaigi aizliegto preparātu sarakstā iekļautais meldonijs. Par šo pārkāpumu viņai draud diskvalifikācija līdz četriem gadiem.

Šobrīd Starptautiskajā Tenisa federācijā (ITF) notiek "Šarapovas lietas" izskatīšana, lēmums tajā gaidāms ne ātrāk kā jūnijā, ziņo izdevums "The Independent".

Šarapovas kolēģu vidū nav vienprātības par sportistes nodarījumu - nupat veiktā anonīmā aptaujā, ko ATP un WTA sportistu vidū noorganizēja amerikāņu sporta kanāls ESPN, 64,5% tenisistu nobalsoja par viņas diskvalifikāciju uz gadu, 29% aptaujāto izteicās par labu divu gadu diskvalifikācijai, bet par pilnīgu viņas attaisnošanu iestājās tikai 6,5% tenisistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!