Foto: Publicitātes foto
Karstums un spožie saules stari piektdien "Rīgas Satiksmes" kortos Mežaparkā netraucēja noskaidrot pirmos starptautiskā tenisa turnīra "Riga Open 2013" čempionus – uzvarētāji zināmi U12 vecuma grupā vienspēlēs, kā arī visās dubultspēļu sacensībās.

Sākot ar 15.jūniju "Riga Open 2013" cīņas notika gan Mežaparkā, gan Viesturdārzā, kur cīnījās U18 vecuma grupas pārstāvji. Piektdien un rīt sacensības notiek tikai Mežaparkā, "Rīgas Satiksmes" tenisa kortos. Piektdienas uzdevums bija noskaidrot U12 vienspēļu čempionus, kā arī visu grupu dubultspēļu uzvarētājus.

Jaunākajā grupā nepārspēti palika Polijas jaunie tenisisti – meitenēm triumfēja Iga Sviteka, bet puišiem Vojceks Mareks. Sviteka finālā ar 6:1, 6:2 pārspēja baltkrievieti Kseniju Jeršu, bet Mareks ar 6:0, 6:3 uzveica Osmanu Torski no Vācijas. Svitekai Rīgā izdevās uzvarēt arī dubultspēlēs, kopā ar savu tautieti
Maju Čvalinsku, bet puišiem labākie izrādījās Krievijas pārstāvji Igors Trunovs un Dmitrijs Vasiļjevs.

U12 vecuma grupā notika arī vienspēļu gandarījuma turnīri, kuros varēja piedalīties tie tenisisti, kuri cieta neveiksmes 1.kārtā. Puišu vērtējumā līdz finālam aizcīnījās arī mūsu Renārs Grodskis, kurš izšķirošajā spēlē gan piekāpās igaunim Aleksandram Georgam Mandmam.

U14 vecuma grupā vienspēlēs puišiem piektdien finālu sasniedza Austrālijas un Kipras pārstāvji – Kodijs Pērsons un Elefterioss Neoss. Abiem uzvaras divos setos. Arī meitenēm finālā spēlēs Kipras pārstāve - Elīza Omiru, kuras pretiniece būs čehiete Lucija Kankova. Viņas abas piektdien savas oponentes uzveica vien trīs setu cīņās.

U14 meiteņu dubultspēlēs līdz finālam bija tikušas latvietes Rebeka Mertena un Daniela Vismane. Diemžēl titula spēlē viņām neizdevās uzveikt savas pretinieces. Triumfējot ar rezultātu 6:3, 6:3 pie titula tika čehiete Lucija Kankova un krieviete Poļina Bahmutkina. Puišu vērtējumā U14 dubultspēļu sacensību galvenā balva tika igauņiem Henrijam Taelam un Slimam Trostam.

U16 grupā puišiem titula cīņā tiksies divi kaimiņvalstu pārstāvji – baltkrievs Mikalajs Haļaks un krievs Aleksejs Ņesterovs. Arī meiteņu U16 finālā būs pārstāvēta Baltkrievija – Hanna Krivatulava, bet viņas pretiniece Marija Siopaha no Kipras. Dubultspēļu titulus šajā grupā izcīnīja Daņils Kļimovs (Vācija) un Roneto Van Tilburgs (Nīderlande), kā arī kiprietes Elīza Omiru un Marija Siopaha.

U18 vecuma grupā puišiem vienspēļu fināls būs pietiekami ziemeļniecisks – soms Ēro Vasa pret zviedru Simonu Froindu, kamēr meitenēm finālā tikušas divas krievietes Anna Kaļinskaja un Poļina Novoselova. Dubultspēlēs tituli jau sadalīti – puišiem triumfēja Nīderlandes pārstāvji Tallons Grīkspors un Zigijs Jansens, bet meitenēm lietuvietes Agnes Cepelītes un norvēģietes Paulīnes Jārenas duets.

Sestdien sacensību pēdējā diena, kurā tiks aizvadīti seši vienspēļu fināli. Mači notiks paralēli trijos kortos, pirmo spēļu sākuma laiks 10:00. Lai arī Latvijas tenisistus finālos neredzēsim, tomēr skatītāji tiek laipni aicināti apmeklēt mačus – ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!