Foto: AFP/Scanpix

Pārliecinošas uzvaras Austrālijas atklātā tenisa čempionāta sieviešu vienspēļu turnīra otrās kārtas spēlēs ceturtdien izcīnīja vairākas turnīra favorītes, kamēr ar problēmām saskārās tikai WTA ranga vicelīdere Petra Kvitova no Čehijas.

Pagājušā gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Kvitova otrajā kārtā tikās ar Spānijas pārstāvi Karlu Suaresu Navarro, izcīnot smagu uzvaru trijos setos ar rezultātu 6-2, 2-6, 6-4.

Jāizceļ, ka pēc izgāzta otrā seta Kvitova trešā seta sākumā nonāca zaudētājos ar 0-2, taču prata saņemties un uzvarēt Navarro, kura 2009.gadā no turnīra sensacionāli izslēdza septiņkārtējo "Grand Slam" sacensību uzvarētāju amerikānieti Venusu Viljamsu.

Tikmēr Venusas Viljamsas māsa Serēna Viljamsa, kura turnīrā izlikta ar 12.numuru, otrās kārtas mačā ar 6-0, 6-4 uzvarēja Barboru Zahlavovu Stricovu no Čehijas.

Ar savu sniegumu pieckārtējā sacensību uzvarētāja apklusinājusi kritiķu teikto, ka viņa vēl nav atguvusies no janvāra sākumā gūtās traumas Brisbenas WTA "Premier" turnīrā.

Citviet ar ceturto numuru izliktā krieviete Marija Šarapova mačā ar kvalifikācijas sacensības pārvarējušo amerikānieti Džeimiju Hemptoni zaudēja tikai vienu geimu, izcīnot panākumu ar 6-0, 6-1, bet ar septīto numuru izliktā Šarapovas tautiete Vera Zvonarjova ar 6-1, 7-6 (7:3) pārspēja čehieti Lūsiju Hradečku.

Zīmīgi, ka Zvonarjova nākamajā kārtā tiksies ar vēl vienu Krievijas pārstāvi Jekaterinu Makarovu, kura ar 6-2, 7-5 pārspēja Igaunijas cerību Kaiju Kanepi. Igauniete turnīrā bija izlikta ar 25.numuru.

Pie panākuma tika arī ar devīto numuru izliktā francūziete Mariona Bartolī, kura ar 6-3, 6-2 pārspēja mājinieci Jeļenu Dokiču.

Citviet uzvaru svinēja arī ar 14.numuru izliktā vāciete Sabīne Lisicki un turnīra 21.rakete serbiete Ana Ivanoviča, kamēr no sacensībām bija spiesta izstāties ar 15.numuru izliktā krieviete Anastasija Pavļučenkova, kura ar 7-5, 3-6, 4-6 zaudēja ASV pārstāvei Vanjai Kingai.

No izsētajām tenisistēm otro kārtu nepārvarēja arī slovākiete Dominika Cibuļkova (17.numurs), itāliete Roberta Vinči (23) un krieviete Nadežda Petrova (29), bet tālāk tika krieviete Svetlana Kuzņecova (18) un viņas tautiete Marija Kiriļenko (27).

Kā ziņots, traumas dēļ sacensībās nepiedalās Latvijas vadošā vienspēļu speciāliste Anastasija Sevastova.

Austrālijas atklātais čempionāts Melburnā risināsies līdz 29.janvārim.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!