Foto: EPA/LETA
Čehijas tenisiste Petra Kvitova un baltkrieviete Viktorija Azarenka sestdien iekļuva sieviešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - WTA "Tour Championships" - finālā.

Pusfināla mačā ar trešo numuru izliktā Kvitova ar rezultātu 5-7, 6-3, 6-3 pieveica šī gada ASV atklātā čempionāta uzvarētāju Samantu Stosuru no Austrālijas, kurai turnīrā bija ticis septītais numurs.

Kvitova tagad uzvarējusi visās trijās līdzšinējās cīņās pret Stosturu, turklāt pirmajās divās spēlēs čehiete pretiniecei nebija zaudējusi nevienu setu.

Tikmēr turnīrā ar otro numuru izliktā Azarenka pusfināla cīņā ar 6-2, 6-3 samērā pārliecinoši pieveica sacensību sesto raketi Veru Zvonarjovu no Krievijas.

Finālmačs notiks svētdien.

Kā ziņots, pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nekvalificējās. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Savukārt 5. un 6.novembrī Maskavā risināsies Federāciju kausa fināls, kurā no šā turnīra dalībniecēm piedalīsies Zvonarjova un Kvitova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!