Foto: EPA/LETA
Sieviešu tenisa sezonas noslēgumu turnīra - WTA "Tour Championships" - sarkanās apakšgrupas cīņas otrdien ar uzvarām sāka šī gada Vimbldonas čempionāta uzvarētāja Petra Kvitova no Čehijas un WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki no Dānijas.

Turnīrā ar trešo numuru izliktā Kvitova pirmajā sarkanās apakšgrupas mačā ar rezultātu 6-2, 6-4 pārliecinoši pārspēja krievieti Veru Zvonarjovu, kura izlikta ar sesto numuru.

Savukārt Vozņacki daudz sīvākā cīņā ar 5-7, 6-2, 6-4 pārspēja polieti Agņešku Radvansku, kura izlikta ar astoto numuru.

Baltajā grupā turnīrā cīnīsies krieviete Marija Šarapova, Baltkrievijas tenisiste Viktorija Azarenka, austrāliete Samanta Stosura un Na Li no Ķīnas.

Pēc viena apļa turnīriem katras apakšgrupas divas spēcīgākās tenisistes iekļūs pusfinālos. Būtiska nozīmē apakšgrupu mačos ir arī aizvadīto setu skaitam, kas vēlāk var izšķirt vietu sadalījumu grupā. Pusfinālu uzvarētājas spēlēs finālā, bet mačs par trešo vietu netiks aizvadīts.

Pagājušajā gadā šajā turnīrā triumfēja beļģiete Kima Klijstersa, kura šogad sacensībām nav kvalificējusies. Pēc pērnā triumfa Klijstersa kļuva tikai par piekto tenisisti, kurai panākums sezonas noslēguma turnīrā padevies trīs vai vairāk reizes. Beļģiete WTA "Tour Championships" turnīros triumfējusi arī 2002. un 2003.gadā.

Pēc Stambulas turnīra Indonēzijas pilsētā Bali notiks WTA "International" sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņas tenisistes, kas šosezon bijušas sekmīgākās "International" sērijas sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!