Foto: F64
Šonedēļ Jūrmalas tenisa centrā "Lielupe" norisināsies starptautiskais tenisa turnīrs "Venden Men's Future", kas ir vienīgais profesionālais turnīrs Latvijā šajā sezonā. Nedēļas garumā, līdz 6. augustam turnīrs pulcēs augsta līmeņa tenisistus no vairāk nekā 15 valstīm, tomēr pirmās dienas spēles ir atceltas laika apstākļu dēļ, informēja organizatori.

Latviju turnīra vienspēlēs pārstāvēs Miķelis Lībietis, Artūrs Lazdiņš, Krišjānis Stabiņš, Jānis Podžus un Rūdolfs Mednis. Stabiņš, J.Podžus un Mednis kopā ar austrieti Fabianu Grūberu tikuši pie īpašajiem uzaicinājumiem jeb "wild card" dalībai "Venden Men's Future" sacensībās. Turnīrā dubultspēlēs no Latvijas turnīrā aizvadīs Mikus Losbergs pārī ar Uldi Gaismiņu, Roberta Grīnvalda un Rūdolfa Medņa duets, kā arī Jānis Podžus kopā ar Krišjāni Stabiņu. Edgars Manusis dubultspēlēs startēs pārī ar Uzbekistānas tenisistu Muradu Inojatovu, Artūrs Lazdiņš ar kanādieti Deividu Volfsonu un Deivids Juška duetā ar Krievijas tenisistu Aleksandru Žurbinu.

Pirmdien plkst. 10:00 Artūram Lazdiņam un Krišjānim Stabiņam bija paredzēts aizvadīt pirmās kārtas spēles, tomēr lietus dēļ tika atceltas visas pirmās dienas spēles.

Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) "Future" ranga turnīrs ir individuālais tenisa turnīrs, kas Jūrmalā norisinās jau kopš 1998. gada. Tā prēmiju fonds ir 10 000 ASV dolāru. Turnīrā paredzēts noskaidrot labākos tenisistus starp pamatsastāva 32 spēlētājiem vienspēlēs un 16 pāriem dubultspēlēs. ITF "Future" notiek vairāk, kā 660 turnīri 77 valstīs. Sākotnēji šo turnīru sauca ITF "Men's Circuit", kas sastāvēja no vairākiem turnīriem, katrs no tiem notika ilgāk, kā četras nedēļas. Bet vēlāk tika ieviesti "Future" turnīri, kuri bija daudz elastīgāki turnīru organizēšanā nacionālajām asociācijām, kā arī turnīra dalībniekiem.

"Vasara, it īpaši augusts, tenisistiem ir ļoti aktīvs periods, kad Latvijā notiek vairāki nozīmīgi tenisa turnīri. Nedēļas nogalē sāksies starptautiskais profesionālais tenisa turnīrs vīriešiem "Venden Men's Future". Šis turnīrs ir nozīmīgs, jo mūsu sportisti iegūst pieredzi profesionālajā tenisā un tiem, kuriem nav punktu, tā ir iespēja uzreiz iekļūt pamatturnīrā un cīnīties par iespēju tikt ATP reitingā. Jau nākamās nedēļas beigās Jūrmalā sāksies Latvijas čempionāts tenisā, kurā par labākā titulu sacentīsies pieaugušie tenisa spēlētāji. Savukārt augusta vidū norisināsies Latvijas čempionāts jauniešiem, kur Latvijas jaunajiem tenisa spēlētājiem būs lieliska iespēja sacensties un parādīt savas profesionālās iemaņas," stāsta Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Pagājušajā gadā aizvadītājās "Venden Men's Future" sacensībās sacentās tenisa spēlētāji no vairāk nekā 10 valstīm un cīnījās par 10 000 ASV dolāru balvu fondu. Turnīrā startēja četri mūsu sportisti, no kuriem lieliski veicās Miķelim Lībietim - viņš ieguva otro "Future" vienspēļu titulu karjerā (pirmais 2013. gadā iegūts Igaunijā). Nopelnītie 18 reitinga punkti viņam ļāva atgriezties ATP ranga pirmajā tūkstotī.

Latvijas tenisistiem vienspēlēs šajā turnīrā izdevies triumfēt 2006. gadā, kad par čempionu kļuva tenisists Andis Juška, savukārt pusfinālu vienspēlēs sasnieguši vēl vairāki citi latvieši - 2005.gadā 16 gadu vecumā labāko četrinieku sasniedza Latvijas tenisa līderis Ernests Gulbis, 2008. un 2011.gadā soli no fināla palika Deniss Pavlovs, bet 2013.gadā pusfinālu sasniedza Miķeļis Lībietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!