Latvijas dāmu tenisa izlase šobrīd ir ļoti spēcīga, tāpēc nedēļas nogalē Federāciju kausa pārspēlē par vietu pasaules otrajā grupā gaidāma sīva cīņa, uzskata Latvijas pretinieces Krievijas komandas kapteinis Igors Andrejevs.

Latvijas un Krievijas tenisistes sestdien un svētdien Hantimansijskā cīnīsies par vietu Federāciju kausa otrajā pasaules grupā.

Latvijas līderes būs pasaules ranga piektā rakete Jeļena Ostapenko, kā arī ranga 15.vietā esošā Anastasija Sevastova, komandā esot arī Diānai Marcinkēvičai un Danielai Vismanei. Savukārt Krievija mačam pieteikusi Anastasiju Pavļučenkovu, Jekaterinu Makarovu, Jeļenu Vesņinu un Natāliju Vihļancevu, kamēr viņām nevarēs palīdzēt valsts pirmā rakete Darja Kasatkina. Pavļučenkova WTA rangā ir 27.pozīcijā, Makarova ieņem 32.vietu, Vesņina ir 43.pozīcijā, bet Vihļanceva atrodama 82.vietā.

"Latvijas izlase šobrīd ir ļoti spēcīgs pretinieks. Šajā duelī tiksies divas viena otrai cienīgas komandas, tāpēc ar prognozēm nesteigšos," trešdien žurnālistiem sacīja Andrejevs. "Esmu pārliecināts, ka mūs gaida interesants un grūts mačs, kurš līdzjutējiem sagādās prieku."

Bijušajam tenisistam Andrejevam šī būs pirmā cīņa Krievijas dāmu izlases kapteiņa amatā.

"Visas meitenes ir lieliskā noskaņojumā, gatavojas ar pilnu atdevi. Mūsu uzdevums ir mača pirmajā dienā būt labākajā kondīcijā," piebilda Andrejevs, kurš uzteica arī cīņas apstākļus un māla seguma laukuma kvalitāti.

Mājinieces Hantimansijskā trenējas kopš pirmdienas, kamēr Latvijas tenisistes uz Sibīrijas pilsētu devās otrdien.

Tikmēr Latvijas komandas kapteinis Andis Juška sacīja, ka Latvijas tenisistes vēl nav iepazinušās ar mačā gaidāmā korta segumu.

"Māla segumi arī mēdz būt dažādi, tāpēc jāskatās, ka meitenes pielāgosies šie apstākļiem. Latvijas izlase šobrīd ir augstu Federāciju kausa reitingā, mūsu tenisistes atrodas labā sportiskajā formā un ir gatavas mačam par visiem 100%," sacīja Juška.

Latvijas komandai arī netraucē tas, ka spēle notiks Hantimansijskā, nevis Maskavā vai Sanktpēterburgā. "Šeit nekas mums netraucēs sagatavoties cīņai, bet lielā pilsētā parasti ir daudz blakuslietu, kas var novērst uzmanību," piebilda Latvijas izlases vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase februārī pārvarēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīru un kvalificējās "play-off" kārtai par vietu otrajā pasaules grupā.

Izlozē par Latvijas pretinieci kļuva Krievija, kas otrās pasaules grupas cīņā ar 1-4 zaudēja Slovākijai, taču zaudētājas bija tālu no optimālā sastāva.

Jau pirms izlozes bija zināms, ka vieta, kur Latvijas izlase spēlēs, tiks noskaidrota ar papildus loteriju, jo līdz šim tā Federāciju kausā allaž sacentusies neitrālā laukumā. Loterijā veiksme bija Krievijas pusē, kas līdz ar to rīkos šo dueli.

Latvijas izlase iepriekšējo reizi no Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas izkļuva 1993.gadā un toreiz jau tajā pat gadā sacentās pasaules grupā starp 32 vienībām. Tad pirmajā kārtā Latvijas izlase ar Larisu Neilandi priekšgalā uzvarēja Beļģiju, bet otrajā ar 0-3 kapitulēja Nīderlandei.

1994.gadu Latvija jau uzsāka pasaules grupā, bet pirmajā kārtā piekāpās Austrālijai un pēc tam līdz šim allaž spēlēja Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā, otrajā un divus gadus pat trešajā grupā.

Nākamgad abas pasaules grupas atkal tiks apvienotas, bet, lai tajā iekļūtu, Latvijas izlasei jāpārvar "play-off" kārta.

Krievija 2015.gadā spēlēja sacensību finālā, bet, ja tā zaudēs Latvijai, pirmoreiz kopš 1997.gada izkritīs no pasaules grupas. Krievija savā vēsturē Federāciju kausā uzvarējusi četras reizes, visus titulus iegūstot iepriekšējā desmitgadē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!