Foto: LETA
Latvijas Florbola federācija (LFS) ņēmusi vērā visa Latvijas sporta un līdzjutēju intereses, dodot iespēju Latvijas tenisistēm svarīgo Federāciju kausa maču pret Vāciju rīkot "Arēnā Riga". Tas neļaus florbolistiem "Arēnā Rīga" Lieldienās aizvadīt Latvijas čempionāta izšķirošās cīņas, bet tās notiks nedēļu iepriekš - 13. aprīlī.

Ziņots, ka Latvijas tenisistes 19. un 20. aprīlī Federāciju kausa pasaules grupas "play off" maču pret Vāciju aizvadīs "Arēnā Rīga", kas pirms tam šķita nereāls variants, jo arēna ir noslogota tajos datumos. Tomēr Latvijas Tenisa savienībai (LTS) izdevies vienoties ar visām iesaistītajām pusēm, kas paver ceļu Latvijas tenisistēm atkal spēlēt "Arēnā Rīga".

LTS savā paziņojumā izteikusi pateicību LFS un tās prezidentam Ilvim Pētersonam, kuri sākotnēji paredzētās Latvijas čempionāta finālspēles pārcēluši uz 13. aprīli. Šajā nedēļas nogalē Latvijas florbola čempionātā sāksies izslēgšanas spēles.

"Aizvadītajā vasarā, plānojot Latvijas čempionātu florbolā (Elvi florbola līgu) sievietēm un vīriešiem finālspēles, paredzējām jau ierasto skatītāju atbalstu "Arēnā Rīga". Tradicionālajos plānos būtiskas korekcijas negaidīti ieviesa Latvijas sieviešu tenisa lieliskais panākums spēlēs pret Slovākiju un tā rezultātā izcīnītā iespēja spēlēt pret Vācijas tenisistēm. Turklāt, - savās mājās savu skatītāju priekšā, - šīm spēlēm vispiemērotākajā vietā - "Arēnā Rīga"," LFS paziņojumā citēts Pētersons.

Pētersons norāda, ka "šķietami negaidīto lēmumu nebūt neuzskatām par kāda uztieptu piekāpšanos neatvairāma spiediena priekšā, bet gan kā loģisku risinājumu šajā Latvijas tenisam (un arī Latvijas florbolam) tik nozīmīgajā laikā un kā papildu apstiprinājumu Latvijas sporta spēļu komandu pārliecībai un apņēmībai saņemt apliecinājumu valstiskam lēmumam par jaunas multifunkcionālas sporta halles būvēšanu Rīgā".

LFS informē līdzjutējus, ka visas uz 19. aprīļa spēlēm iegādātās biļetes būs iespējams apmainīt pret ielūgumiem uz 13. aprīļa finālspēlēm tajās pašās sēdvietās vai saņemt atpakaļ par biļetēm samaksāto naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!