Foto: F64
Latvijas vīriešu un sieviešu galda tenisa komandas pirmdien ar mainīgām sekmēm sākušas dalību Japānā notiekošajā pasaules čempionātā, kur abas vienības sacenšas trešās divīzijas turnīrā.

Latvijas sieviešu izlase pirmajā K apakšgrupas duelī ar 3-1 pārspēja Ekvadoru. Divas uzvaras atnesa Antra Vīnerte, bet vienu - Diāna Rusinova. Tikmēr vienīgo zaudējumu piedzīvoja Viktorija Majorova.

Savukārt otrajā grupas mačā latvietes ar 1-3 piekāpās Igaunijai. Vienīgo uzvaru izcīnīja Vīnerte, bet pa vienam zaudējumam viņai pašai, kā arī Rusinovai un Majorovai.

Turpinājumā no otrdienas līdz ceturtdienai Latvijas izlasei vēl paredzētas apakšgrupas cīņas pret Alžīriju, Šrilanku un Irānu.

Tikmēr Latvijas vīriešu izlase pirmajā K apakšgrupas cīņā ar 1-3 zaudēja Īrijai. Vienīgo panākumu komandai atnesa Oļegs Kartuzovs, bet pa vienam zaudējumam viņam, Artūram Reinholdam un Leonīdam Maslovam.

Otrajā grupas mačā latvieši ar 3-2 uzvarēja Gvatemalu. Divas uzvaras izcīnīja Kartuzovs, bet izšķirošajā cīņā panākumu Latvijas izlasei atnesa Reinholds.

Nākamajās trīs dienās Latvijas komandas pretiniekos būs arī Meksika, Jaunzēlande un Kuveita.

Pasaules čempionāta trešajā divīzijā vīriešiem un sievietēm sacenšas pa 24 izlasēm, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Atkarībā no grupā ieņemtās vietas komandas pēc tam līdz svētdienai piedalīsies spēlēs par vietām čempionātā.

Trešajā divīzijā komandas sacenšas par 49.-72.vietu pasaulē, spēcīgākajām iegūstot iespēju pāriet uz otro divīziju, bet vājākajām komandām nokrītot uz ceturto grupu.

Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem Latvijas vīriešu izlase izcīnīja 54.vietu pasaulē, bet dāmas palika 64.pozīcijā.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!