Foto: F64
Latvijas tenisa izlase bez valstsvienības līdera Ernesta Gulbja no 4. līdz 6. martam Daugavpils Olimpiskajā centrā aizvadīs Deivisa kausa izcīņas spēles pret Monako valstsvienību, informēja Latvijas Tenisa savienība.

Par Deivisa kausa spēļu mājvietu šajā pavasarī ir kļuvusi Daugavpils, kur modernajā, daudzfunkcionālajā Olimpiskajā sporta centrā Latvijas tenisisti savās mājās uzņems Monako sportistus. Latvijas izlasi visdrīzāk pārstāvēs brāļi Mārtiņš un Jānis Podžus, Miķelis Lībietis un Artūrs Lazdiņš vai Rūdolfs Mednis, un gaidāms, ka Monako pārstāvēs tā pērnā gada izlase - Benžamēns Belarē, Romēns Arneodo, Tomass Ožērs, Gijoms Kuijārs. Taču izlašu sastāvi oficiāli tiks paziņoti ne vēlāk, kā desmit dienas pirms sacensībām. Lielā sporta notikuma laikā Daugavpils viesiem piedāvās arī bagātīgu tūrisma un kultūras programmu.

"Šis šogad ir svarīgs notikums Latvijas tenisam. Latvijas izlase nopietni gatavojas uzvarai un iekļūšanai Eiropas-Āfrikas zonas I grupā. Un nozīmīgi ir tas, ka šādas sacensības ir iespējams sarīkot arī Latgalē, kur līdz šim lieli tenisa notikumi ir gājuši secen. Tas ir pamats turpmāku starptautisku turnīru norisei un tenisa attīstībai kopumā, kā arī lielisks piemērs tam, ka šāda mēroga sacensības ir iespējams sarīkot ne tikai Rīgā," komentēja Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. "Mēs esam pateicīgi par Daugavpils pilsētas domes nozīmīgo palīdzību sacensību rīkošanā. Ar šo turnīru ceram veicināt Daugavpils un apkārtnes tenisam, jo daudzfunkcionālais Daugavpils Olimpiskais centrs spēj nodrošināt teicamus apstākļus arī tenisa treniņiem."

Par Daugavpils iespējām rīkot augsta līmeņa starptautiskas sporta sacensības stāsta arī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis: "Daugavpilī ir liela pieredze starptautisku sporta pasākumu rīkošanā. Regulāri norisinās Grand Prix spīdvejā posmi, aizvadīti Eiropas un pasaules čempionāti snūkerā un Eiropas čempionāts junioriem taekvondo. Man ir patiess prieks, ka par Deivisa Kausa tenisā turnīra norises vietu ir izvēlēta Daugavpils un mūsu pilsētā būs skatāms arī lielais teniss. Esmu pārliecināts, ka sacensības notiks augstā līmenī un ceru, ka sportisti un līdzjutēji gūs vislabākos iespaidus mūsu pilsētā."

Sacensības sāksies piektdien, 4. martā plkst. 15:00. Olimpiskā centra arēna spēs uzņemt 1400 skatītājus, un biļetes uz spēlēm būs iespējams iegādāties klātienē – to cena 5 EUR. Spēļu kārtība tiks noskaidrota izlozē 3. martā, kas norisināsies Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!