Foto: Publicitātes foto

Latvijas jaunā tenisiste Aļona Ostapenko pirmdien debitējusi WTA pasaules sieviešu tenisa rangā, ierindojoties 964.vietā.

Ostapenko šogad piedalījusies četros turnīros, no kuriem trijos tikusi pie WTA ranga punktiem. 14 gadus vecā Latvijas tenisiste ir jaunākā sportiste WTA ranga sarakstā.

Tikmēr Anastasija Sevastova, kura jau ilgu laiku savainojuma dēļ nav piedalījusies sacensībās, rangā pacēlusies divas pozīcijas augstāk, bet Diāna Marcinkeviča šobrīd ierindojas 315.pozīcijā, kas ir kāpums par divām pozīcijām, Vēl no Latvijas tenisistēm Līga Dekmeijere ierindojas 772.vietā, bet Līna Lileikite ir 992.pozīcijā.

Savukārt līderpozīcijā joprojām ir Viktorija Azarenka, otrajā pozīcijā ir Marija Šarapova, trešo vietu ieņem Petra Kvitova, bet ceturtā ir Agņeška Radvanska. Nākamās pozīcijas ieņem Samanta Stosura, Karolīna Vozņacki, Meriona Bartoli, Na Li, Serēna Viljamsa un Vera Zvonareva.

Savukārt ATP pasaules rangā Latvijas labākais tenisists Erneststs Gulbis zaudējis vēl divas pozīcijas un ierindojas 86.vietā.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Gulbis piedzīvoja fiasko Romas "Challenger" līmeņa turnīrā, kurā bija izlikts ar pirmo numuru, ar 4-6, 2-6 piekāpjoties vācietim Simonam Grēlam.

Vēl ATP rangā no Latvijas tenisistiem Andis Juška ieņem 410.vietu (kritums par piecām pozīcijām), Deniss Pavlovs – 627.vietu, bet Artūrs Kazijevs un Mārtiņš Podžus – 1798.vietu.

Tikmēr labāko sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pārliecinošs līderis joprojām ir Novāks Džokovičs viņam seko Rafaels Nadals, Rodžers Federers, Endijs Marejs, Žo Vilrīds Tsonga un Davids Ferrers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!