Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākās tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova saglabājušas savas pozīcijas WTA pasaules rangā, bet vīru tenisa spēlētāju sarakstā savu vietu nosargājis Ernests Gulbis.

Pirmdien publicētajā WTA ranga jaunākajā sarakstā Ostapenko ieņem 34. vietu, bet vienu pozīciju zemāk ir Sevastova. Tiesa, jau nākamnedēļ Sevastova atgūs Latvijas pirmās raketes godu, jo Ostapenko svētdien piedzīvoja zaudējumu Dubaijas turnīra pirmajā kārtā. Tā kā pērn Ostapenko šajā turnīrā tika līdz finālam un ieguva 585 ieskaites punktus, bet par zaudējumu pirmajā kārtā viņa iegūs tikai vienu punktu, tad Ostapenko piedzīvos kritienu WTA rangā.

WTA rangā vēl no Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkēviča ieņem 300. vietu, bet Laura Gulbe – 1140. vietu.

WTA pasaules ranga labāko sešiniekā šajā nedēļā izmaiņas nav notikušas. Līdere joprojām ir Serēna Viljamsa, kurai seko Angelika Kerbere, Karolīna Pliškova, Simona Halepa, Dominika Cibuļkova un Agņeška Radvanska.

Tikmēr ATP vīru tenisa pasaules ranga jaunākajā sarakstā Gulbis saglabā 166. vietu. No Latvijas tenisistiem šajā rangā vēl 426. vietu ieņem Miķelis Lībietis, 840. vietu – Mārtiņš Podžus, 943. – Krišjānis Stabiņš, 1546. – Rūdolfs Mednis, 1622. – Jānis Podžus, 1648. – Artūrs Lazdiņš, bet 1657. – Rihards Emuliņš.

Tāpat kā sieviešu tenisa rangā, arī vīriešu tenisa rangā nedēļas laikā līderu grupā nav notikušas izmaiņas. Pirmo vietu saglabā Endijs Marejs, aiz viņa ir Novāks Džokovičs, Stens Vavrinka, Milošs Raoničs, Kei Nišikori un Rafaels Nadals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!