Foto: F64
Latvijas tenisa valstsvienība Deivisa kausa izcīņas pasaules otrās grupas "play-off" duelī centrā "Lielupe" pieveica Ēģiptes izlasi.

Latvijas valstsvienība sestdien uzvarēja dubultspēlē un vienspēlē, priekšlaicīgi nodrošinot panākumu pār Ēģipti ar rezultātu 3-1. Abas komandas vienojās arī par noslēdzošās vienspēles aizvadīšanu, taču tai bija tikai simboliska nozīme.

Latvijas tenisisti pēc uzvaras pār Ēģipti septembrī cīnīsies pasaules otrajā grupā, kurā sacentīsies ar kādu no pirmās grupas "play-off" kārtas zaudētāju.

Spēļu diena tika uzsākta ar dubultspēli, kurā Ernests Gulbis un Kārlis Ozoliņš ar rezultātu 6-3, 6-4 pieveica Mohamedu Safvatu un Karimu Mohamedu Mamounu.

Latvijas tenisistu pāris bija ievērojami pārāki gan servēšanā, gan spēlē pie tīkla, kas ļāva jau pirmā seta ievadā lauzt pretinieku servi un panākt rezultātu 3-1. Iegūtais pārsvars tika noturēts, Gulbim un Ozoliņam atbildīgos brīžus izpildot netveramas serves un setā uzvarot ar 6-3.

Otrajā setā mājiniekiem nesanāca tik viegli gūt pārsvaru. Svarīgais seta brīdis pienāca, rezultātam esot 3-3, kad vispirms Gulbis, bet pēc tam Ozoliņš lieliski nospēlēja pie tīkla, laužot pretinieku servi. Latvijas valstsvienībai galu galā bija nepieciešamas četras mačbumbas, Gulbim izšķirīgo punktu gūstot ar "eisu".

Vienspēlē Gulbis ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja Safvatu, nodrošinot savai valstsvienībai uzvaru šajā duelī.

Pirmajā setā Gulbis pretinieka servi lauza ceturtajā geimā un izvirzījās vadībā ar 3-1. Latvietis turpināja spēlēt droši, vēlreiz lauza pretinieku servi un pirmo setu uzvarēja ar 6-2. Otrajā setā cīņa bija saspringtāka un servētāji ilgstoši uzvarēja geimus. Gulbis desmitajā geimā atspēlējās no 15:40, brīdi vēlāk jau ieguva breikbumbu, kuru realizēja.

Dueļa noslēgumā komandu kapteiņi pēdējā cīņā ļāva spēlēt tensisitiem, kuri netika pie spēlēšanas pirmajās četrās cīņās - Roberts Štrombahs tikās ar Amru Elsajedu Abdu Ahmedu Mohamedu.

Štrombahs šajā duelī uzvarēja ar 6-3, 7-6 (7:3), pieliekot skaistu punktu Latvijas izlases uzvarai. Duelī Latvija līdz ar to svinēja panākumu ar 4-1.

Portāls "Delfi" piedāvāja teksta tiešraidi no Lielupes, un tajā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!