Foto: Publicitātes foto
Vācijā uzaugušas Roberts Štrombahs un Mārtiņš Podžus trešdien Atēnās izcīnīja Latvijas tenisa izlasei divas uzvarAs Deivisa kausa Eiropas zonas 3. grupas pirmajā mačā pret Melnkalni.

ATP rangā 539. vietā esošais Štrombahs ar rezultātu 6-2, 6-4 pārspēja melnkalnieti Rrezartu Cungu, kurš rangā ierindojas vien 1609. pozīcijā.

Latvijas un Melnkalnes duelis turpinājās ar latvieša Mārtiņš Podžus (ATP 485.) cīņu pret Ļubomiru Čelebiču (ATP 833.), un tenisists no Latvijas uzvarēja ar 6-4, 6-3

Tādējādi Latvijas izlase duelī pret Melnkalni izvirzījās vadībā ar 2-0 un nodrošināja uzvaru, bet dubultspēlei, kurai pieteikti Mārtiņš un Jānis Podži, būs tikai formāla nozīme.

Nākamajos mačos Latvijas izlase spēkosies ar Ziemeļmaķedonijas un Igaunijas izlasēm.

Pagājušajā gadā Latvijas izlasei neizdevās atgriezties Eiropas zonas 2. grupā, jo ar uzvarām tikai pret Lihtenšteinu un Armēniju nepietika un nākamajās spēlēs tika piedzīvoti zaudējumi pret Grieķijas un Melnkalnes izlasēm.

Šis Deivisa kausam ir bijis pārmaiņu gads, jo tika mainīts izspēles formāts. Turpmāk labākās pasaules 18 komandas sezonas beigās tiksies vienu nedēļu ilgā finālturnīrā, bet pārējās komandas, balstoties uz Deivisa kausa rangu, tiks sadalītas pirmajā, otrajā, trešajā un ceturtajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas III grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!