Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko aizvadītajā nedēļā Francijā uzvarēja 1.kategorijas turnīrā, kas pulcēja pasaules labākos jaunos tenisistus U14 vecuma grupā, informē Latvijas Tenisa savienība.

13 gadus vecā Jeļena Ostapenko, kura šai turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, finālā ar rezultātu 1-6 6-2 un 6-3 uzvarēja Krievijas tenisisti Anastasiju Komardinu.

Arī dubultspēlē kopā ar krievieti Veroniku Kudermetovu Jeļena rādīja augstu sniegumu, tikai finālā zaudējot krievietēm Anastasijai Komardinai un Anastasijai Ričagovai ar rezultātu 6-3 6-7(8) un 10-4.

Šajās sacensībās startēja arī Dārta Emuliņa (TE reitings 70), kura pirmajā kārtā tikās ar TE reitingā 18.vietā esošo slovēnieti Ninu Potočniku un zaudēja ar 6-4 6-2.

Gandarījuma turnīrā 1.kārtā Dārta uzvarēja TE 62.vietā esošo Luisu Almeidu 5/3 3/5 5/3, savukārt otrajā kārtā zaudēja Vivianai Zlatanovai (TE 22) ar rezultātu 4/0 5/3.

Zēnu turnīrā piedalījās Artūrs Lazdiņš (TE reitings 29.vieta), kurš pirmajā kārtā zaudēja ar 11. numuru izliktajam rumānim (TE 8.vieta) Sergiu Jonam Bučuram ar rezultātu 6-4 6-4.

Dubultspēlē kopā ar nīderlandieti Timu van Rijthovenu Lazdiņš pārvarēja pirmo kārtu, uzvarot ar trešo numuru izliktos krievu Bogdanu Bobrovu un poli Mihalu Dembeku, bet otrajā kārtā piekāpās horvātiem Karlo Lozičam un Domagojam Biljezko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!