Foto: AFP/Scanpix

Latvijas talantīgā jaunā tenisiste Jeļena Ostapenko svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja Vimbldonas čempionātā junioru sacensībās, pirmo reizi karjerā arī gūstot panākumu kādā no "Grand Slam" turnīriem.

Finālā Ostapenko, kura nebija starp izsētajām tenisistēm, ar 2-6, 6-3, 6-0 pārspēja slovākieti Kristinu Šmiedlovu, kura bija izsēta ar astoto numuru. Tas ir lielākais panākums Latvijas jauniešu tenisā pēc valsts neatkarības atjaunošanas.

17 gadus vecā Latvijas tenisiste jau mača sākumā zaudēja savu servi, taču atspēlējās un izlīdzināja rezultātu 2-2. Turpinājumā gan četrus geimus uzvarēja slovākiete, gūstot panākumu pirmajā setā. Otrajā setā Ostapenko sākumā reizi lauza pretinieces servi, bet vēlāk panāca arī 4-1. Slovākijas jaunā tenisiste divus geimus atspēlēja, bet Ostapenko nesalūza un uzvarēja nākamos divus geimus, izlīdzinot rezultātu mačā.

Trešajā setā kortā dominēja Ostapenko, kura nedeva pretiniecei izredzes uz uzvaru: 6-0 un triumfs prestižajā Vimbldonas čempionātā.

Abas tenisistes savā starpā tikās Vimbldonas čempionāta "iesildīšanās" turnīrā Rehemptonā, un arī tajā mačā uzvarēja Ostapenko. Latvijas tenisiste pasaules rangā ieņem 484.vietu, bet pretiniece – 1092.vietā. Savukārt meiteņu rangā slovākiete ir desmitā, Latvijas tenisiste – 24.

Ostapenko ceļā uz titulu tikai pirmajās divās kārtās tikās ar neizsētajām tenisistēm, bet tad trešajā kārtā, ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā pieveica izsētās tenisistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!