Foto: Publicitātes foto
Latvijas sieviešu tenisa izlase Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas otrās grupas pēdējā apakšgrupas mačā piektdien ar rezultātu 1-2 piekāpās Tunisijai.

Līdz ar to Latvijas sportistes savā apakšgrupā palika otrajā vietā un sestdien izšķirošajā cīņā par iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā spēkosies ar otrajā apakšgrupā uzvarējušo turnīra saimnieci Melnkalni.

Duelī ar Tunisiju pirmajā cīņā jaunā Jeļena Ostapenko, kura WTA rangā atrodas 683.pozīcijā, ar 6-1, 6-1 pieveica pasaules rangā neiekļauto Noru Abesu.

Savukārt sekojošajā duelī šobrīd WTA ranga 249.vietā esošā Diāna Marcinkēviča ar 4-6, 3-6 piekāpās Onsai Žabērai, kura rangā atrodas 274.vietā.

Līdz ar to sērijas uzvarētājs tika noskaidrots dubultspēlē, kurā Marcinkēviča un Ostapenko ar 3-6, 4-6 zaudēja Abesai un Žabērai.

Latvijas izlasē iekļauta arī Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura, kura šobrīd vienspēļu rangā ieņem 1145.vietu.

Jau vēstīts, ka pirmajā sacensību dienā trešdien Latvija ar 3-0 uzvarēja Somiju, bet pēc tam ar 3-0 sagrāva arī Igauniju, kas turnīrā startē ar otro sastāvu. Tāpat pirmajās dienās divas uzvaras izcīnīja arī Tunisija.

Divas spēcīgākās apakšgrupas komandas kvalificējās izslēgšanas kārtai, kurā par iekļūšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā sacentīsies ar otras apakšgrupas spēcīgākajām vienībām. Savukārt katras grupas divas vājākās vienības cīnīsies par neizkrišanu uz trešo grupu.

Otrajā grupā trīs panākumus izcīnīja Melnkalne, kas izšķirošajā cīņā par pirmo vietu piektdien pieveica Lietuvu. Savukārt pēdējās divas vietas ieņēma DĀR un Grieķija.

Melnkalnes izlases līdere ir WTA ranga 247.vietā esošā Danka Koviniča. Vēl komandā ir WTA ranga vienspēļu 948.pozīcijā esošā Vladica Babiča, kā arī Ana Veselinoviča un Danica Krstajiča, kuras abas pašlaik atrodas vien dubultspēļu rangā.

Latvijas tenisistes Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā spēlē otro gadu pēc kārtas. Pērn Latvijas tenisistes ar Marcinkēviču, Līgu Dekmeijeri un Gulbi sastāvā uzvarēja vienā no trim apakšgrupas mačiem, bet izšķirošajā cīņā par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar 3-0 uzvarēja Dānijas izlasi, kurai turnīrā nepalīdzēja bijusī WTA ranga līdere Karolīna Vozņacki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!