Foto: AP/Scanpix
Latvijas tenisistes Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīra D apakšgrupas trešajā cīņā piektdien visās trijās spēlēs zaudēja Nīderlandei, paliekot bez uzvaras šai turnīrā.

Pirmajā mačā pagājušā gada Latvijas čempione Lina Lileikite ar rezultātu 2-6, 1-6 zaudēja Nīderlandes tenisistei Kiki Bertensai, bet otrajā cīņā Līga Dekmeijere ar 2-6, 2-6 piekāpās Mihaelai Krajičekai.

Līdz ar to pirms dubultspēles rezultāts kļuva 2-0, un Nīderlande garantēja uzvaru summā.

Arī dubultspēlē Latvijas pāris Līga Dekmeijere un Irina Kuzmina ar 1-6, 2-6 piekāpās Kiki Bertensai un Rihelai Hogenkampai.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvija trešdien ar 0-3 piekāpās Ungārijai, bet otrajā cīņā ar 1-2 zaudēja arī Rumānijai. Savukārt Nīderlande pirmajā mačā ar 3-0 pieveica Rumāniju, bet otrajā cīņā ar 3-0 apspēlēja arī Ungāriju.

Nīderlandes tenisistes jau ir nodrošinājušas pirmo vietu D apakšgrupā un turpinās cīņu par iekļūšanu pasaules otrajā grupā.

Savukārt Latvijas komanda jau pirms cīņas ar Nīderlandi bija zaudējusi cerības pakāpties augstāk par pēdējo vietu apakšgrupā, un sestdien cīnīsies par vietas saglabāšanu Eiropas/Āfrikas zonas pirmajā grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!