Foto: AFP/Scanpix
Latvijas sieviešu tenisa izlase nākamgad Billijas Džīnas Kingas kausa (iepriekš – Federāciju kausa) kvalifikācijā tiksies ar Kanādu, tika noskaidrots sestdien notikušajā izlozē.

Kvalifikācijas spēles norisināsies 15. un 16. aprīlī Kanādā. Latvijas izlase izlozē bija starp neizsētajām komandām, bet Kanādai bija septītais numurs.

Deviņas kvalifikācijas uzvarētājas iekļūs finālturnīrā, bet zaudētājas cīnīsies "play-off" kārtā, lai saglabātu iespēju arī 2023. gadā cīnīties kvalifikācijā.

Finālturnīrā vieta nodrošināta aizvadītās sezonas finālistēm Krievijas Tenisa federācijai un Šveicei, kā arī komandai, kas uzņems noslēdzošo fāzi. Pārējos pāros tika izlozēta Austrālija pret Slovākiju, Itālija pret Franciju, ASV pret Ukrainu, Čehija pret Lielbritāniju, Baltkrievija pret Beļģiju, Kazahstāna pret Vāciju, Nīderlande pret Spāniju un Polija pret Rumāniju.

Iepriekšējā sezona Covid-19 pandēmijas dēļ tika aizvadīta 2020. un 2021. gadā. Latvija pērn februārī kvalifikācijā zaudēja ASV, bet "play-off" kārtā šogad aprīlī uzvarēja Indiju.

Latvijai talkā devās abas vadošās pašmāju tenisistes Aļona Ostapenko (WTA 29.) un Anastasija Sevastova (WTA 65.). Kanādai šobrīd ir divas trešā desmita tenisistes – Bjanka Andresku (WTA 24.) un Leila Fernandesa (WTA 26.). Dubultspēlēs Ostapenko ir 20. pozīcijā, bet no kanādietēm visaugstāk ir viņas kādreizējā pāriniece Gabriela Dabrovski, kura ieņem piekto vietu.

Par Federāciju kausu iepriekš dēvētais tenisa turnīrs pērn tika pārsaukts par Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņu. Turnīrs pēc valstu pārstāvības ir lielākās ik gadu rīkotās sporta sacensības nacionālajām sieviešu komandām.

Bijusī ASV tenisiste Billija Džīna Kinga ir divpadsmitkārtēja "Grand Slam" turnīru uzvarētāja. Viņas rēķinā ir arī 16 uzvaras "Grand Slam" turnīros dubultspēlēs.

Kingu uzskata par vienu no ievērojamākajām līdztiesības cīnītājām tenisā, cenšoties panākt vienādas tiesības vīriešiem un sievietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!