Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas tenisistes Jeļena Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien publicētajā Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) rangā kārtējo nedēļu saglabājušas savas rekordaugstās pozīcijas, bet Tenisa profesionāļu asociācijā (ATP) Ernests Gulbis pakāpies par septiņām vietām.

Ostapenko arī šonedēļ ierindojas 12. pozīcijā, bet Sevastova saglabājusi 16. vietu. Aizvadītajā nedēļā Toronto "Premier" sērijas turnīrā Ostapenko izstājās pirmajā kārtā, bet Sevastova – otrajā kārtā. Šie rezultāti Latvijas tenisistu pozīciju WTA rangā neietekmēja.

No citām Latvijas tenisistēm Diāna Marcinkeviča ieņem 319. vietu, bet Daniela Vismane ierindojas 1045. pozīcijā.

ATP rangā Ernests Gulbis pakāpies par septiņām vietām un ierindojas 268. pozīcijā. Otrs Latvijas labākais tenisists Miķelis Lībietis ieņem 688. vietu, bet Mārtiņš Podžus atrodas 701. pozīcijā. Ārpus pirmā tūkstoša atrodas Artūrs Lazdiņš (1328.), Krišjānis Stabiņš (1374.), Rūdolfs Mednis (1561.), Rihards Emuliņš (1678.) un Jānis Podžus un Roberts Grīnvalds (1776.).

WTA ranga līderpozīcijā atrodas Karolīna Plīškova, kurai seko Simona Halepa un Angelika Kerbere. Uz ceturto vietu pakāpusies Jeļina Svitoļina, kurai seko Karolīna Vozņacki, bet uz sesto vietu noslīdējusi Garvīne Mugurusa. Septītā ir Johanna Konta, bet labāko desmitnieku noslēdz Svetlana Kuzņecova, Venusa Viljamsa un Agņeška Radvaņska.

ATP rangā līderpozīcijā joprojām atrodas Endijs Marejs, otrais ir Rafaels Nadals, bet labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers. Ceturtais ir Stens Vavrinka, kurš apsteidz Novāku Džokoviču, Marinu Čiliču. Aleksandrs Zverevs pakāpies uz septītos vietu, kurš aiz sevis atstājot Dominiku Tīmu, Kei Nišikori un Milošu Raoniču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!