Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisisti pirmdien publicētajā ATP pasaules tenisa rangā ievērojami nav mainījuši savas pozīcijas.

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis arī šonedēļ ATP pasaules rangā saglabājis 24.pozīciju un tieši tajā, visticamāk, arī noslēgs gadu. Salīdzinot ar pērno gadu, Gulbis rangā pakāpies par 115 pozīcijām. Gada laikā Gulbis ieguva divus titulus un uzvarēja 37 no 55 ATP sērijas mačiem, kuros piedalījās.

No Latvijas tenisistiem trīs pozīcijas zaudējis Andis Juška, kurš ieņem 459.vietu, bet Mārtiņš Podžus saglabājis 651.pozīciju. Tikmēr Miķelis Lībietis pakāpies par četrām vietām un atrodas 704.pozīcijā. Vēl Mārtiņa Podžus dvīņubrālis Jānis ir 1082.labākais tenisists pasaulē, Deivids Jukša atrodas 1398.pozīcijā, bet 30 gadus vecais Mārcis Garuts atrodams 1474.ailītē.

Pasaules ranga pirmajā vietā gadu trešo reizi karjerā noslēgs spānis Rafaels Nadals, kuram seko serbs Novāks Džokovičs un vēl viens spānis Davids Ferrers, kurš tikai par desmit punktiem apsteidz sezonas beigas traumas dēļ izlaidušo britu Endiju Mareju.

Savukārt piektais ATP rangā pašlaik ir argentīnietis Huans Martins del Potro. Rodžers Federers, kurš šosezon spēja uzvarēt tikai vienā turnīrā, gadu noslēdza sestajā vietā, kas ir viņa sliktākais rādītājs kopš 2002.gada sezonas, kad arī šveicietis finišēja tieši sestais. Savukārt septītajā vietā pašlaik atrodas čehs Tomašs Berdihs, astotais ATP rangā pašreiz ir šveicietis Staņislass Vavrinka, kuram seko francūži Rišārs Gaskē un Žo Vilfrīds Čonga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!