Foto: F64

Latvijas vīriešu tenisa izlase Deivisa kausa Pasaules otrās grupas maču pret Dominikānas Republikas izlasi aizvadīs 16. un 17. septembrī nacionālajā tenisa centrā "Lielupe".

Latvijas izlases pretiniece Dominikānas Republika pasaules reitingā ieņem 53. vietu, bet Latvija šobrīd ierindojas 57. vietā. Latvijas izlases kapteinis gaidāmajās cīņās būs Deniss Pavlovs, kurš iepriekšējā mačā pret Taizemi nevarēja palīdzēt, jo pēc izslimošanas ar Covid-19 nedrīkstēja iebraukt šajā valstī.

Pavlovs cer uz mājas sienu un līdzjutēju palīdzību uzvaras gūšanā pret Dominikānu. Kā atzīst kapteinis, mērķis gaidāmajā duelī ir tikai viens – cīnīties par uzvaru. "Protams, šīs spēles sagaidu ar lielu interesi un nepacietību. Patīkami, ka spēli klātienē varēs vērot arī līdzjutēji. Esam gatavi šiem mačiem. Galvenais, lai nepieviļ veselība un rezultāts jau būs atkarīgs no pašiem. Mērķis ir tikai viens – uzvarēt. Ar citām domām kortā nemaz doties nedrīkst," izsakās Latviajs izlases kapteinis Deniss Pavlovs.

Pirmās dienas spēļu sākums paredzēs plkst. 17:00 (16. septembris), otrās dienas spēļu sākums plkst. 14:00 (17. septembris). Ceturtdien, 15. septembrī, nacionālajā tenisa centrā "Lielupe", norisināsies Deivisa kausa spēļu oficiālā izloze, bet Latvijas izlases sastāvs tiks paziņots tuvākajā laikā. Visricamāk, ka Latvijas rindās redzēsim Ernestu Gulbi, jo sportists redzams uz sacensību reklāmas plakātiem.

Pasaules pirmās grupas mačos spēlēs Austrija pret Pakistānu, Kolumbija pret Turciju, Izraēla pret Čehiju, Uzbekistāna pret Japānu, Ekvadora pret Šveici, Peru pret Čīli, Portugāle pret Brazīliju, Norvēģija pret Indiju, Ukraina pret Ungāriju, Slovākija pret Rumāniju, Somija pret Jaunzēlandi un Bosnija un Hercegovina pret Meksiku. Pirmās grupas pāru uzvarētājas nodrošinās vietu Deivisa kausa kvalifikācijā, kas dos iespēju iekļūt Deivisa kausa finālturnīrā. Pirmās grupas zaudētājas un otrās grupas uzvarētājas cīnīsies pirmās grupas "play-off" turnīrā, bet otrās grupas zaudētājas "play-off" spēlēs tiksies ar labākajām izlasēm trešās grupas reģionālajos turnīros.

Marta sākumā duelī par vietas saglabāšanu Deivisa kausa Pasaules otrajā grupā Latvijas izlase ar kapteini Ernestu Gulbi laukumā ar 3-2 pārspēja Taizemi.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900.gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!