Foto: F64
Latvijas tenisa izlase Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas otrās zonas otrās kārtas mačā pēc pirmās dienas cīnās neizšķirti 1-1 ar Monako.

Dueļa pirmajā spēlē Ernests Gulbis ar 6-2, 6-3, 6-3 pieveica Žanu Renē Lisnāru, bet tad otrajā mačā Andis Juška ar 6-3, 2-6, 4-6, 3-6 piekāpās Bendžaminam Balerē.

Sestdien dubultspēlei Latvijas komandā pieteikti Gulbis un Juška, bet Monako izlasei Tomā Ožērs un Gijoms Kulārs. Svētdien Gulbis un Juška mainīsies pretiniekiem.

Kā ziņots, Gulbis ATP rangā ir 55.vietā, bet Andis Juška ir 391.pozīcijā. Vēl Latvijas komandā cīņai pret Monako pieteikti dvīņu brāļi Mārtiņš un Jānis Podži. Mārtiņš Podžus rangā ir 921.vietā, bet Jānis Podžus kvalificējies tikai dubultspēļu rangam, kurā ieņem 1501.vietu.

Savukārt Monako izlases līderis ir Balerē, kurš rangā ir 586.vietā, bet pārējie tenisisti vienspēļu rangam nav kvalificējušies. Ožērs ir 1348.vietā dubultspēļu rangā.

Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas otrās zonas pirmajā kārtā Latvija ar 3-0 izbraukumā pieveica Tunisiju, bet Monako ar 3-1 pārspēja Baltkrieviju. Latvijas - Monako pāra uzvarētājs izšķirošajā mačā par iekļūšanu pirmajā grupā septembrī tiksies ar Somijas - Īrijas dueļa uzvarētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!