Foto: AFP/Scanpix/LETA
Latvijas sieviešu tenisa izlase piektdien pēc pirmās spēļu dienas Billijas Džīnas Kingas kausa izcīņas izslēgšanas kārtas duelī pret Austrijas valstsvienību cīnās neizšķirti 1-1.

Duelis starp mājinieci Austriju un Latviju sākās ar Ostapenko (WTA ranga 18. vieta) dueli pret Tamiru Pašeku (WTA 492.). Latviete ļoti smagā cīņā guva uzvaru ar 3-6, 6-2, 7-6 (11:9), tādējādi izvirzot Latviju vadībā ar 1-0. Duelī uzvarēs tā komanda, kas pirmā triumfēs trīs mačos.

Taibreikā Ostapenko atspēlēja divas mačbumbas, bet pati trešajā setā, esot vadībā ar breika pārsvaru, nespēja divreiz izservēt maču.

Kaut arī pirms mača uzskatīta par neapšaubāmu favorīti, Ostapenko to neapliecināja laukumā. Latviete spēli sāka ar zaudētu servi un no iedzinējas lomas tā arī neatspēlējās. Otrajā setā viņa jau spēlēja apņēmīgāk un agresīvāk, pirms tam teicami servējošajai Pašekai radās pirmās grūtības ar pirmo servi.

Otro setu Ostapenko uzvarēja ar 6-3, bet trešais sets ritēja spraigā cīņā. Latviete tā laikā divreiz neizservēja maču, ļaujot pasaules piektā simta tenisistei Pašekai cīņu aizvest līdz taibreikam. Tajā austriete tika pie divām mačbumbām, kuras Ostapenko atspēlēja un beigu beigās spēja novest cīņu līdz grūtai uzvarai.

Pēc Ostapenko spēles laukumā devās Daniela Vismane (WTA 266.), kura ar 3-6, 1-6 piekāpās Sinjai Krausai (WTA 197.).

Vismane spēles piektajā geimā zaudēja serves geimu, un seta turpinājumā tā arī netika pie iespējas atspēlēties. Savukārt otrajā setā Krausa darbojās pārliecinošāk, un Vismanei izdevās tikai vienreiz nosargāt savu servi. Lai arī viņa tika pie breika iespējas mača galotnē, latviete to neizmantoja.

Sestdien Latvijas un Austrijas duelis turpināsies. Paredzēts, ka Ostapenko un Vismane mainīsies ar pretiniecēm, taču kapteiņi var veikt izmaiņas sastāvos.

Portāls "Delfi" piedāvāja abu maču teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!