Foto: F64
Deivisa kausa izcīņas tenisā Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas cīņa starp Latviju un Grieķiju piektdien sāksies ar Anda Juškas maču pret Teodoru Angelinu, kļuva zināms ceturtdien notikušajā izlozē.

Savukārt pēc tam Kārlis Lejnieks spēkosies ar Aleksandru Jakupoviču.

Kā zināms, Deivisa kausa pirmajā sacensību dienā komandu pirmie numuri tiekas ar otrajiem un izlozē noskaidro, kurš duets kortā dosies pirmais.

Šajā turnīrā Latvijas izlases pirmais numurs pirmo reizi ir Lejnieks, kurš ATP rangā ieņem 372.vietu, bet Juška, kurš atrodas četras pozīcijas zemāk, ir otrais numurs. Tikmēr Angelins un Jakupovičs ATP rangā ieņem attiecīgi 560. un 583.vietu.

Sestdien paredzētajai dubultspēlei Latvijas izlasē pieteikti Juška un Deniss Pavlovs, bet grieķiem - Jakupovčs un Konstantīns Ekonomidis. Savukārt svētdien Lejniekam paredzēts mačs ar Angelinu, bet Juškam ar Jakupoviču.

Tomēr sestdienas un svētdienas spēļu dalībnieki vēl var mainīties.

Latvijas izlasē ir arī Miķelis Lībietis, kurš bija pārāks savstarpējā cīņā ar Artūru Kazijevu.

Savukārt Latvijas izlasē nav iekļauts Ernests Gulbis, kurš, visticamāk, šogad komandai nepalīdzēs nevienā no mačiem.

Cīņas piektdien plānots uzsākt plkst.10, bet tās var aizkavēt lietus, kas nedēļas laikā Salonikos regulāri traucējis pilnvērtīgi aizvadīt treniņus.

Iepriekš ar Grieķijas izlasi Latvijas tenisisti Deivisa kausa izcīņā līdz šim tikušies vienu reizi, kad 2005.gadā Latvija savā laukumā uzvarēja ar rezultātu 4-1.

Lai atgrieztos Deivisa kausa Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, Latvijas komandai kopumā būs jāpārvar trīs kārtas. Otrajā kārtā šī pāra spēcīgākais duets spēkosies ar Dānijas un Monako pāra uzvarētājiem.

Savukārt trešajā kārtā iespējama tikšanās ar Maroku, Bosniju un Hercegovinu, Lietuvu vai Igauniju.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Latvija nespēja nosargāt vietu Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā, ar 1-4 zaudējot Ukrainai un ar 2-3 piekāpjoties Polijai.

Latvijas Deivisa kausa izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlēja otro reizi vēsturē, otro reizi izkrītot no tās jau pirmajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!