Foto: F64
Latvijas vīriešu tenisa izlasē notikušas pamatīgas izmaiņas pirms Deivisa kausa izcīņas Eiropas zonas trešās grupas turnīra, kas risināsies Melnkalnes pilsētā Ulcinjā, informēja Latvijas Tenisa savienība.

Latvijas izlases sastāvā šoreiz iekļauti vairāki jaunie tenisisti. Valstsvienību pārstāvēs Mārtiņš Podžus, Artūrs Lazdiņš, Roberts Grīnvalds un Mārtiņš Rocēns. Rocēns un Grīnvalds pirmo reizi iekļauti Latvijas izlasē. Pirmo reizi kapteiņa vietu izlasē ieņems Deniss Pavlovs, nomainot ilggadējo Latvijas izlases kapteini un Latvijas Tenisa Savienības ģenerālsekretāru Kārli Lejnieku.

Podžus ATP rangā ierindojas 574. vietā, bet Lazdiņš atrodams 1375. vietā. Grīnvalds rangā ieņem 1583. vietu, bet 1815. pozīcijā ierindojas Rocēns.

"Latvijas vīriešu tenisam ir nepieciešams jauns grūdiens, kas veicinātu jauno spēlētāju motivāciju trenēties, kā arī profesionālo izaugsmi. Mūsu izlases sastāvā ir jauni un perspektīvi tenisisti, kas nākotnē var kļūt par augstas klases spēlētājiem. Ticu, ka mums ir jādod iespēja šiem spēlētājiem sevi pierādīt augstākajā līmenī, pārstāvot Latvijas izlasi," stāstīja LTS prezidents Juris Savickis.

Eiropas zonas 3. grupā spēlēs astoņas komandas – Latvija, Kosova, Moldova, Monako, Lihtenšteina, Melnkalne, Malta, San Marīno – kas pēc izlozes tiks sadalītas divās apakšgrupās. Pārspēlēs tiksies katras apakšgrupas spēcīgākā komanda, kas cīnīsies par iespēju iekļūt Eiropas/Āfrikas zonas 2. grupā.

Jaunais Latvijas vīriešu tenisa izlases kapteinis būs pieredzes bagātais Deniss Pavlovs, kurš 11 gadus ir pārstāvējis Latvijas izlasi Deivisa kausa mačos. Deniss ir bijis vairākkārtējs Latvijas čempions jauniešu un pieaugušo vecuma grupās. Karjeras laikā ATP rangā sasniedzis 263. vietu vienspēlēs un 155. vietu dubultspēlēs, kā arī uzvarējis divos ATP Challanger Series turnīrus dubultspēlēs un vairākus ITF Future turnīrus. Ieguvis C kategorijas tiesības strādāt par tenisa treneri.

Aizvadītajā gadā Latvijas izlase nespēja noturēties Eiropas/ Āfrikas zonas 2. Grupā, jo izšķirošajā spēlē tika zaudēts Norvēģijas izlasei un spēlē par palikšanu 2. Grupā tika atzīts Marokas izlases pārākums. Latvijas izlase Eiropas-Āfrikas zonas pirmajā grupā spēlējusi 2008., 2010. un 2014. gadā, kad pēdējā reizē cīņā par vietas saglabāšanu grupā zaudēja Zviedrijai.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) jau kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993. gada, pašlaik atrodas Eiropas/Āfrikas zonas III grupā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!