Foto: LETA

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis ceturtdien sasniedza pusfinālu Igaunijas pilsētā Pērnavā notiekošajā "Futures" turnīrā, savukārt Vācijas pilsētā Horbā notiekošā ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja Diāna Marcinkēviča.

Latvijas vīriešu tenisa otrā rakete Lībietis ceturtdaļfinālā ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja argentīnieti Nikolasu Alverto Arreči, kurš turnīrā izlikts ar astoto numuru un pasaules rangā atrodams 680. pozīcijā.

Lībietis ATP rangā ieņem 474. vietu un sacensībās izlikts ar trešo numuru. Par iekļūšanu pusfinālā Latvijas tenisists nopelnījis sešus reitinga punktus.

Turnīra pusfinālā Lībietis spēkosies ar somu Patriku Niklasu-Salminenu, kurš ATP rangā ieņem 909. vietu.

Ziņots, ka otrdien pirmās kārtas mačā Lībietis ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:5), 7-6 (9:7) pieveica citu latvieti Mārtiņu Podžu, kurš pasaules rangā ir 771. pozīcijā.

Podžus sacensības noslēdza bez punktiem, turklāt šis ir trešais turnīrs pēc kārtas, kurā viņš palika bez uzvarām.

Savukārt otrās kārtas mačā Lībietis ar rezultātu 7-6 (10:8), 6-3 pārspēja mājinieku Kenetu Raismu, kurš rangā ir atrodams 852. pozīcijā.

Kā ziņots, pamatturnīrā piedalījās arī ATP ranga 1336. vietā esošais Artūrs Lazdiņš, pirmdien pirmajā kārtā ar 0-6, 0-6 kapitulējot turnīra ceturtajam numuram Klaudio Fortūnam no Itālijas, kurš rangā atrodams 506. pozīcijā.

Vīru turnīrā nevienam Latvijas tenisistam kvalifikāciju neizdevās pārvarēt – izšķirošajā trešajā kārtā zaudēja Artūrs Kuļibaba, bet otrajā kārtā neveiksmes piedzīvoja Rihards Emuliņš un Toms Sutris.

Savukārt dubultspēļu turnīrā piedalījās vienīgi Lazdiņš, kurš pirmdien pirmās kārtas mačā pārī ar Lielbritānijas tenisistu Džonatanu Greju ar rezultātu 2-6, 5-7 piekāpās Polijas duetam Mihalam Dembekam un Janam Zeliņskim.

Lazdiņš sacensības noslēdza bez vienspēļu un dubultspēļu ranga punktiem.

Vēstīts, ka pagājušajā nedēļā risinājās "Futures" turnīrs Lietuvā, kura finālā bija Latvijas derbijs – Lībietis ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-0 apspēlēja Krišjāni Stabiņu. Savukārt nākamajā nedēļā, noslēdzot tradicionālo Baltijas tūri, tenisisti aizvadīs turnīru Lielupē.

Kā ziņots, dāmu turnīrā kvalifikāciju pārvarējusī Gulbe ceturtdien ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās britu sportistei Emilijai Erbatnotai, kura izlikta ar otro numuru, bet pasaules rangā atrodama 634. pozīcijā.

Latvijas tenisiste, kura pašlaik WTA rangā atrodama 1055. vietā, turnīrā nopelnīja divus reitinga punktus.

Gulbe trešdien otrās kārtas mačā ar 7-6 (7:2), 7-6 (8:6) apspēlēja speciālo ielūgumu jeb "wild card" saņēmušo 16 gadus veco mājinieci Mailēnu Nūdi, kura rangam līdz šim savas karjeras laikā nav spējusi kvalificēties.

Savukārt pirmajā kārtā Gulbe ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 apspēlēja krievieti Elinu Ņepļiju, kura rangā ieņem 1140. pozīciju.

Gulbe vien jūnija beigās aizvadīja pirmo turnīru 11 mēnešu laikā. Kopš tā laika viņa visās trijās sacensībās allaž pārvarējusi kvalifikāciju un vismaz vienu pamatturnīra kārtu.

Kā vēstīts, trešdien otrās kārtas mačā zaudējumu piedzīvoja pašlaik WTA rangā neesošā un kvalifikāciju pārvarējusī Adrija Runča, kurai pretim stājās ar pirmo numuru izliktā WTA ranga 529. pozīcijā esošā ukrainiete Ganna Požņihirenko. Tomēr Runča kapitulēja pretiniecei ar rezultātu 0-6, 0-6, kaut cīņas gaitā viņai pat bija četras breikbumbas.

Runča sacensības noslēdza ar vienu WTA ranga punktu, tomēr, lai iekļūtu pasaules rangā, nepieciešams tikt pie punktiem trijos turnīros vai vienā nopelnīt vismaz desmit punktus.

Turnīra pirmajā kārtā Runča ar 2-6, 7-5, 6-3 pieveica WTA ranga 1208. pozīcijā esošo ukrainieti Annu Bogoslavecu.

Otrdien neveiksmi desmitajā pamatsacensību spēlē pēc kārtas piedzīvoja vēl viena Latvijas tenisiste Anastasija Homutova, ar 1-6, 2-6 kapitulējot Erbatnotai. Arī Homutova WTA rangā neatrodas, bet dalībai turnīrā saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card". Viņa šo turnīru noslēdza bez ranga punktiem.

Nedēļas nogalē kvalifikācijā piedalījās vēl vairākas Latvijas tenisistes – jau pirmajā kārtā zaudēja Anna Ozerova un Denīza Marcinkēviča, bet izšķirošajā, otrajā, kārtā apstājās Sonja Oļesova un Anna Marija Bukina, kura turklāt piekāpās Runčai.

Savukārt dubultspēļu turnīrā pirmdien Bukina piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, bet panākumu guva Denīza Marcinkēviča, kura pārī ar krievieti Jekaterinu Kazjonovu ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja igaunietes Tēli un Tūli Tani.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Denīza Marcinkēviča nopelnījusi vienu dubultspēļu reitinga punktu.

Latvijas sieviešu trešā rakete Diāna Marcinkēviča ceturtdien ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu ceturtdaļfinālā pārī ar rumānieti Irinu Mariju Baru ar rezultātu 3-6, 2-6 piekāpās Elinei Boikensu no Beļģijas un rumānietei Elenai Gabrielai Rusei.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Marcinkēviča nopelnījusi deviņus dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka trešdien Marcinkēviča ar pārinieci ar 7-6 (7:5), 7-6 (9:7) uzvarēja turcieti Ipeku Sojlu un Valēriju Strahovu no Ukrainas, kuras sacensībās bija izliktas ar pirmo numuru.

Savukārt vienspēļu turnīrā Marcinkēviča, kura WTA ranga atrodas 368. vietā, trešdien pirmās kārtas mačā ar rezultātu 2-6, 7-5, 3-6 piekāpās Nīderlandes tenisistei Ričelai Hogenkampai, kura pašlaik pasaules rangā ir 183. pozīcijā un turnīrā izlikta ar otro numuru.

Vēstīts, ka Marcinkēviča vienspēļu turnīru sāka no kvalifikācijas, kurā vispirms ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:1) pieveica Horvātijas tenisisti Ivu Primoraču (WTA 602.), bet otrdien ar 7-5, 6-2 pārspēja arī argentīnieti Viktoriju Bosijo, kura pasaules rangā atrodama 408. pozīcijā.

Kvalifikācijas pārvarēšana un dalība pamatturnīrā Marcinkēvičai deva divus WTA ranga punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!