Foto: LETA
Latvijas vīriešu tenisa ranga otrā rakete Miķelis Lībietis sestdien Pērnavā tika pie sava otrā "Futures" sērijas vienspēļu turnīru uzvarētāja titula nedēļas laikā, bet karjerā viņš šādas raudzes sacensībās uzvarējis sešas reizes.

Lībietis, kurš ATP rangā ieņem 474.vietu, finālā ar 7-6 (8:6), 7-6 (8:6) pārspēja itāli Alberto Brici.

Par uzvaru turnīrā Lībietis nopelnīja 18 ATP ranga punktus.

Lībietis septīto reizi karjerā spēlēja "Futures" turnīra finālos, kuros ir zaudējis tikai reizi.

Šosezon Lībetis ir izcīnījis jau četrus "Futures" vienspēļu turnīra čempiona titulus, jo februārī uzvarēja turnīrā Azerbaidžānā, bet maijā triumfēja turnīrā Grieķijā, kamēr pirms nedēļas viņš bija labākais sacensībās Viļņā, kur finālā ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-0 pārspēja tautieti Krišjāni Stabiņu.

Savukārt pirmo šādu titulu viņš ieguva 2013.gadā Igaunijā, bet pērn uzvarēja arī šāda līmeņa turnīrā Latvijā.

Tāpat Lībietim ir deviņi "Futures" dubultspēļu turnīru uzvarētāja tituli, no kuriem četri gūti šosezon, kā arī reizi viņš uzvarējis līmeni augstākās "Challenger" sērijas dubultspēļu turnīrā.

Jau ziņots, ka Lībietis pirmās kārtas mačā ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:5), 7-6 (9:7) pieveica citu latvieti Mārtiņu Podžu, kurš pasaules rangā ir 771.pozīcijā. Otrās kārtas mačā latvietis ar rezultātu 7-6 (10:8), 6-3 pārspēja mājinieku Kenetu Raismu, kurš rangā ir atrodams 852.pozīcijā, bet ceturtdaļfinālā viņš ar rezultātu 6-4, 6-2 pārspēja argentīnieti Nikolasu Alverto Arreči, kurš turnīrā bija izlikts ar astoto numuru un pasaules rangā atrodams 680.pozīcijā. Savukārt pusfinālā latvietis ar 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja somu Patriku Niklasu-Salminenu, kurš ATP rangā ieņem 909.vietu.

Pamatturnīrā piedalījās arī ATP ranga 1336.vietā esošais Artūrs Lazdiņš, pirmdien pirmajā kārtā ar 0-6, 0-6 kapitulējot turnīra ceturtajam numuram Klaudio Fortūnam no Itālijas, kurš rangā atrodams 506.pozīcijā. Vīru turnīrā nevienam Latvijas tenisistam kvalifikāciju neizdevās pārvarēt - izšķirošajā trešajā kārtā zaudēja Artūrs Kuļibaba, bet otrajā kārtā neveiksmes piedzīvoja Rihards Emuliņš un Toms Sutris.

Savukārt dubultspēļu turnīrā piedalījās vienīgi Lazdiņš, kurš pirmdien pirmās kārtas mačā pārī ar Lielbritānijas tenisistu Džonatanu Greju ar rezultātu 2-6, 5-7 piekāpās Polijas duetam Mihalam Dembekam un Janam Zeliņskim.

Lazdiņš sacensības noslēdza bez vienspēļu un dubultspēļu ranga punktiem.

Nākamajā nedēļā, noslēdzot tradicionālo Baltijas tūri, tenisisti aizvadīs turnīru Lielupē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!