Foto: LETA

Latvijas Deivisa kausa izlases tenisistu savstarpējā duelī Pērnavas "Futures" turnīra pirmajā kārtā otrdien pēdējā laikā sekmīgi spēlējošais Miķelis Lībietis ļoti sīvā cīņā ar rezultātu 2-6, 7-6 (7:5), 7-6 (9:7) pieveica gluži pretēju sniegumu rādošo Mārtiņu Podžu.

Vispirms trešā seta desmitajā geimā divas mačbumbas atspēlēja Podžus, bet taibreikā jau viņš pats nenoturēja 6:3 pārsvaru.

Kaut Podžus pirmoreiz lauza pretinieka servi jau mača ievadā, panākot 2-0 vadību, Lībietis vēl tika pie neizšķirta, tomēr pēc tam zaudēja nākamajos septiņos geimos un jau otrajā setā bija iedzinējos ar 0-3. Turpinājumā turnīra otrā rakete Lībietis izlīdzināja sacensību gaitu un devītajā geimā nobreikoja pretinieku, spējot aizvest otro setu līdz taibreikam, kurā uzvarēja.

Trešajā setā tenisisti sākumā apmainījās ar breikiem, bet spēle turpinājās līdzīgi. Desmitajā geimā Lībietis neizmantoja divas mačbumbas, bet dueļa uzvarētāju izšķīra taibreikā. Tajā Podžus izvirzījās vadībā ar 5:0 un 6:3, tomēr Lībietis noveda dueli līdz uzvarai ar 9:7.

Mačs ilga trīs stundas un 25 minūtes.

Pirmās kārtas pārvarēšana Lībietim devusi vienu ATP punktu, bet Podžus sacensības noslēdzis bez punktiem, turklāt šis ir trešais turnīrs pēc kārtas, kurā viņš paliek bez uzvarām.

Lībietis ATP rangā ieņem 474. vietu, bet Podžus ir 771. pozīcijā.

Sacensību otrajā kārtā šī brīža Latvijas otrais spēcīgākais tenisists Lībietis sacentīsies ar Igaunijas trešo raketi Kenetu Raismu, kurš pasaules rangā ieņem 852. vietu.

Kā ziņots, pamatturnīrā piedalījās arī ATP ranga 1336. vietā esošais Artūrs Lazdiņš, pirmdien pirmajā kārtā ar 0-6, 0-6 kapitulējot turnīra ceturtajam numuram Klaudio Fortūnam no Itālijas, kurš rangā atrodams 506. pozīcijā.

Vīru turnīrā nevienam Latvijas tenisistam kvalifikāciju neizdevās pārvarēt – izšķirošajā trešajā kārtā zaudēja Artūrs Kuļibaba, bet otrajā kārtā neveiksmes piedzīvoja Rihards Emuliņš un Toms Sutris.

Savukārt dubultspēļu turnīrā piedalījās vienīgi Lazdiņš, kurš pirmdien pirmās kārtas mačā pārī ar Lielbritānijas tenisistu Džonatanu Greju ar rezultātu 2-6, 5-7 piekāpās Polijas duetam Mihalam Dembekam un Janam Zeliņskim.

Lazdiņš sacensības noslēdza bez vienspēļu un dubultspēļu ranga punktiem.

Vēstīts, ka pagājušajā nedēļā risinājās "Futures" turnīrs Lietuvā, kura finālā bija Latvijas derbijs – Lībietis ar 6-2, 6-7 (2:7), 6-0 apspēlēja Krišjāni Stabiņu. Savukārt nākamajā nedēļā, noslēdzot tradicionālo Baltijas tūri, tenisisti aizvadīs turnīru Lielupē.

ITF 25 000 sērijas turnīrā dāmām Vācijas pilsētā Horbā otrdien WTA ranga 368. vietā esošā Diāna Marcinkēviča kvalifikācijas otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-5, 6-2 pieveica argentīnieti Viktoriju Bosijo, kura pasaules rangā atrodama 408. pozīcijā. Latvijas tenisiste sasniedza pamatturnīru.

Marcinkēviča kvalifikācijā bija izlikta ar astoto numuru, bet Bosijo – ar vienpadsmito.

Kvalifikācijas pārvarēšana Marcinkēvičai devusi vienu WTA ranga punktu, bet vēl viens punkts automātiski pienāksies par dalību pamatturnīrā.

Kā ziņots, pirms tam kvalifikācijas pirmajā kārtā Marcinkēviča ar 6-4, 3-6, 7-6 (7:1) pieveica Horvātijas tenisisti Ivu Primoraču (WTA 602.).

Marcinkēviča startēs arī dubultspēļu turnīrā, kur viņas pāriniece būs rumāniete Irina Marija Bara.

Savukārt Pērnavā notiekošā ITF 10 000 sērijas turnīra dāmām pamatsacensības otrdien ar uzvaru sāka Adrija Runča. Pašlaik WTA rangā neesošā latviete, kura turnīru iesāka no kvalifikācijas, pamatsacensību pirmajā kārtā ar 2-6, 7-5, 6-3 apspēlēja WTA ranga 1208. pozīcijā esošo ukrainieti Annu Bogoslavecu.

Par pirmās kārtas pārvarēšanu latviete nopelnījusi vienu WTA ranga punktu, bet, lai iekļūtu pasaules rangā, punkti jānopelna trijos turnīros vai arī vienās sacensībās jāgūst vismaz desmit punkti. Runčai šis ir vien otrais turnīrs pēc gada pārtraukuma – pirms nedēļas Somijā viņa arī pārvarēja kvalifikāciju, bet zaudēja pamatsacensību pirmajā cīņā.

Otrajā kārtā latvietei pretim stāsies ar pirmo numuru izliktā ukrainiete Ganna Požņihirenko, kura WTA rangā atrodas 529. pozīcijā.

Tikmēr neveiksmi desmitajā pamatsacensību spēlē pēc kārtas otrdien piedzīvoja vēl viena Latvijas tenisiste Anastasija Homutova, ar 1-6, 2-6 kapitulējot britu sportistei Emilijai Erbatnotai, kura izlikta ar otro numuru, bet pasaules rangā atrodama 634. pozīcijā.

Arī Homutova WTA rangā neatrodas, bet dalībai turnīrā saņēma speciālo ielūgumu jeb "wild card". Viņa šo turnīru noslēgusi bez ranga punktiem.

Vēstīts, ka pirmo kārtu jau pirmdien pārvarēja Laura Gulbe, kura turnīru sāka vēl no kvalifikācijas, bet pašlaik WTA rangā atrodama 1055. vietā, ar rezultātu 4-6, 6-3, 6-1 apspēlējot krievieti Elinu Ņepļiju, kura rangā ieņem 1140. pozīciju.

Gulbe vien jūnija beigās aizvadīja pirmo turnīru 11 mēnešu laikā. Kopš tā laika viņa visās trijās sacensībās allaž pārvarējusi kvalifikāciju un vismaz vienu pamatturnīra kārtu.

Kvalifikācijā piedalījās vēl vairākas Latvijas tenisistes – jau pirmajā kārtā zaudēja Anna Ozerova un Denīza Marcinkēviča, bet izšķirošajā, otrajā, kārtā apstājās Sonja Oļesova un Anna Marija Bukina, kura turklāt piekāpās Runčai.

Savukārt dubultspēļu turnīrā pirmdien Bukina piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, bet panākumu guva Denīza Marcinkēviča, kura pārī ar krievieti Jekaterinu Kazjonovu ar rezultātu 6-3, 6-2 pārspēja igaunietes Tēli un Tūli Tani.

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Denīza Marcinkēviča nopelnījusi vienu dubultspēļu reitinga punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!