Foto: Reuters/Scanpix
Lietus dēļ svētdien netika pabeigta Francijas atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīra finālspēle starp pasaules ranga līderi Novāku Džokoviču no Serbijas un spāni Rafaelu Nadalu.

Mačs tika pārtraukts ceturtajā setā, kad rezultāts bija 6-4, 6-3, 2-6, 1-2 Nadala labā.

Mačs tiks turpināts pirmdien plkst.14 pēc Latvijas laika.

Šī ir tikai otrā reize turnīra vēsturē, kad vīriešu fināls lietus dēļ nav pabeigts svētdienā. Pēdējo un līdz šim vienīgo reizi tas notika 1973.gadā.

Mača gaitā vienu reizi cīņa lietus dēļ uz 32 minūtēm jau tika apturēta.

Zīmīgi, ka cīņas gaitā Nadals zaudēja savu pirmo setu šīgada turnīrā. Kopš zaudēta trešā seta pagājušā gada finālā pret šveicieti Rodžeru Federeru spānis bija uzvarējis 21 setā pēc kārtas.

Kā ziņots, pusfināla spēlē Džokovičs ar rezultātu 6-4, 7-5, 6-3 pieveica sacensību trešo numuru Federeru. Šī ir pirmā reize, kad Džokovičs iekļuvis Parīzes sacensību finālā un viņš pietuvojoās savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Savukārt Nadals pusfinālā ļoti pārliecinoši ar 6-2, 6-2, 6-1 pieveica savu tautieti Davidu Ferreru.

Ja Nadals triumfēs šajā turnīrā, viņš iegūs 11. "Grand Slam" titulu, panākot Bjernu Borgu un Rodu Leiveru. Tāpat viņš ar septīto Francijas atklātā čempionāta titulu apsteigs Borgu.

Spānis iekļuva piektajā "Grand Slam" turnīra finālā pēc kārtas.

Nadals pretendē uz pirmā septiņkārtējā čempiona titulu. Parīzes sacensībās savas karjeras laikā viņš uzvarējis 51 no 52 aizvadītajiem mačiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!