Foto: DELFI
Stipra lietus dēļ organizatori svētdien bija spiesti uz pirmdienu pārcelt ASV atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu finālu starp Rafaelu Nadalu un Novāku Dzokoviču.

Spēlētāji svētdien bija jau iesākuši sildīšanos, kad Ņujorkā "Flushing Meadows" kortos sākās lietus. Lietus arvien vairāk pieņēmās spēkā un pēc pāris stundām organizatori paziņoja par fināla pārcelšanu uz pirmdienu.

"Laika prognozes bija tik nedrošas, tāpēc nolēmām, ka labāk spēlētājiem un arī līdzjutējiem būs atlikušo spēļu atcelšana līdz rītdienai," lēmumu pamatoja ASV tenisa asociācija pārstāvis Kriss Vidmaiers.

Laika prognozes pirmdienai esot daudzsološas un labvēlīgas tenisa spēlēšanai.

Lielākais ieguvējs no pārcelšanas, droši vien, varētu būt Džokovičs, kurš sestdien vēlu vakarā pabeidza pusfināla spēli pret Rodžeru Federeru. Šī cīņa ilga vairāk nekā trīsarpusi stundas. Tikmēr Nadalam, lai pusfinālā uzvarētu Mihailu Južniju, bija nepieciešams nedaudz vairāk par divām stundām. Pasaules pirmā rakete Nadals šogad "US Open" nav zaudējis nevienu setu un triumfa gadījumā kļūs par septīto spēlētāju tenisa vēsturē, kurš vienspēlēs būs uzvarējis visos "Grand Slam" turnīros.

Interesanti, ka pēc pusfinālā Džokovičs tieši vēlējās, lai finālam patraucētu lietus. "Es nezinu rituālus, kā varētu izsaukt lietu. Bet papildus brīvdienu būtu ideāli."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!