Foto: F64

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) nosoda nesaskaņota tenisa turnīra organizēšanu Latvijā, nelegālu sporta totalizatora likmju pieņemšanu internetā un nosūtījusi iesniegumu Valsts policijai, lai pārbaudītu faktus un izmeklētu apstākļus par iespējamiem likumpārkāpumiem ārkārtējās situācijas laikā un sodītu vainīgās personas ziņo LOK.

Jau vēstīts, ka kādā sporta hallē ārpus Rīgas pirmdien sācies paraugturnīrs tenisā, kurā piedalās vairāki Latvijas tenisisti. Vairākos pasaules bukmeikeru kantoros var izdarīt likmes uz šīm spēlēm.

LOK min, ka turnīrā novērojama trešās valsts sporta totalizatora nelegāla starptautiska darbība. Kā organizācijai apliecināja Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks, tad Covid-19 pandēmijas laikā LTS ir aizliegusi visu tenisa turnīru norisi Latvijā un attiecīgi šim turnīram nepieciešamās atļaujas neviens nav pieprasījis un tādas nav izsniegtas.

Jāņem vērā apstāklis, ka Latvijas valdība ārkārtējās situācijas laikā ir aizliegusi visu sporta pasākumu rīkošanu telpās, kā arī aizliegtas ir nelegālās azartspēles un totalizatori, uzsver LOK.

LOK vērsusies Valsts policijā, ar iesniegumu, lūdzot izmeklēt šo lietu un saukt pārkāpējus pie atbildības.

Bukmeikeru kantoru publiskotā informācija liecina, ka neoficiālajā turnīrā piedalās bijušais Latvijas izlases spēlētājs Miķelis Lībietis (attēlā), Daniels Petrovs, Artūrs Kuļibaba, Artjoms Surkovs, Arvis Bērziņš, Maksims Kazijevs, Pēteris Vinogradovs un Deivids Jukša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!