Foto: AFP/Scanpix
Par ASV atklātā tenisa čempionāta sieviešu dubultspēļu sacensību uzvarētājām sestdien kļuva krievietes Jekaterina Makarova un Jeļena Vesņina, neļaujot titulu iegūt leģendārajai šveicietei Martinai Hingisai.

Finālā ar ceturto numuru izliktās krievietes uzveica 33 gadus veco Hingisu un itālieti Flaviju Penetu ar rezultātu 2-6, 6-3, 6-2.

Līdz šim pēdējo reizi Hingisa "Grand Slam" turnīru dubultspēļu finālā sacentās 2002.gadā, kad kopā ar Annu Kurņikovu triumfēja Austrālijas atklātajā čempionātā. Tikmēr ASV atklātā čempionāta dubultspēļu sacensībās Hingisa iepriekšējo reizi titulu ieguva 1998.gadā, kad cīnījās duetā ar Janu Novotnu.

"Mums noteikti bija iespēju, tomēr, ja man turnīra sākumā piedāvātu parakstīt dokumentus, kuros noteikts, ka būšu finālā, iespējams, izdarītu to ar aizvērtām acīm," izteicās Hingisa. "Parādījām, ka varam uzveikt labākās dubultspēļu komandas."

Iepriekš Makarova un Vesņina bija triumfējušas 2013.gada Francijas atklātajā čempionātā.

Tāpat Makarova sasniedza arī turnīra vienspēļu pusfinālu, kurā piekāpās iepriekšējo divu gadu sacensību čempionei Serēnai Viljamsai.

Hingisa karjeru atsāka pērn, piedaloties tikai dubultspēļu sacensībās. Sākotnēji viņa spēlēja duetā ar slovākieti Danielu Hantuhovu, šī gada martā pārī ar vācieti Sabīni Lisicki pat uzvarēja WTA "Premier" kategorijas turnīrā Maiami, tomēr sportiste atzinusi, ka pa īstam labi jūtas vien tagad, kad spēlē kopā ar Penetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!