Foto: LETA
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča kopā ar Šveices tenisisti Koniju Perēnu piektdien iekļuva Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Trnavas W-60 sērijas sacensību dubultspēļu turnīra finālā.

Marcinkēviča un Perēna, kuras sacensībās ir izsētas ar trešo numuru, ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica britu tenisistes Ketiju Svonu un Soneju Kartalu.

Pirmajā setā Marcinkēviča un Perēna, servējot pretiniecēm, uzvarēja trešajā un devītajā geimā, bet zaudēja astoto geimu.

Otrajā setā Latvijas/Šveices duets piekāpās britu tenisistēm ceturtajā geimā, taču uzvarēja septīto geimu, kad servēja Svona un Kartala, astotajā geimā panākot 4-4.

Taibreiku uzvarētājas sāka ar 4:0 pārsvaru, neļaujot pretiniecēm atspļeēties.

Iekļūstot finālā, Marcinkēviča ir nopelnījusi 48 pasuales dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Latvijas/Šveices pāris ar 6-2, 6-2 apspēlēja organizatoru īpašo ielūgumu saņēmušo duetu Bruklina Olsone (ASV)/Ingrida Vojčinākova (Slovākija), bet otrajā kārtā ar 6-4, 7-6 (7:4) pārspēja horvātieti Petru Marčinko un serbieti Lolu Radivojeviču.

Finālā Latvijas/Šveices duetam pretī stāsies cits starptautiskais pāris britu tenisiste Maja Lamsdena un gruzīniete Mariama Bolkvadze, kurām Slovākijā ir ceturtais numurs.

Jau ziņots, ka vienspēlē Latvijas tenisiste (WTA 307.) ceturtdien cieta zaudējumu sacensību otrajā kārtā, nopelnot astoņus pasaules ranga punktus.

Turnīrs notiek telpās uz cietā seguma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!