Latvijas vadošās tenisistes Diāna Marcinkēviča un Aļona Ostapenko jaunākajā WTA pasaules vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, piedzīvojušas kritumu, kā rezultātā Marcinkēviča sekotāju Ostapenko tagad apsteidz vairs tikai par divām pozīcijām.

Marcinkēviča rangā atkāpusies par 21 vietu un nu atrodama 277.pozīcijā, kamēr Ostapenko nav nosargājusi savas karjeras augstāko vietu, zaudējot vienu pozīciju un tagad atrodoties ranga 279.ailītē.

Šīgada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja Ostapenko kopš septembra vidus savu rekordu WTA rangā labojusi astoņas reizes. Joprojām pastāv iespēja, ka viņa līdz šī gada beigām Marcinkēviču pasaules rangā var apsteigt.

Abas tenisistes rangā šķir tikai divi punkti.

Marcinkēvičas karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta šīgada aprīlī.

Kamēr Marcinkēviča savas šīs sezonas gaitas jau ir noslēgusi, Ostapenko Turcijas pilsētā Ankarā aizvada savu noslēdzošo gada turnīru, kur ITF 50 000 sērijas vienspēļu kvalifikācijas sacensībās pašlaik aizkļuvusi līdz izšķirošajai, trešajai, kārtai.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par trim vietām uz 969.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1123.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

WTA turnīru sezona ir noslēgusies, tāpēc ranga augšgalā šogad izmaiņas vairs nenotiks.

Gadu ranga pirmajā vietā noslēgs amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir Ana Ivanoviča no Serbijas.

Sesto pozīciju ieņem poliete Agņeška Radvaņska, pozīciju zemāk atrodas Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet astotā ir dāniete Karolīne Vozņacki. Attiecīgi devīto un desmito vietu ieņem Angelika Kerbere no Vācijas un Dominika Cibuļkova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča atkāpusies par vienu vietu uz 172.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc trīs vietu zaudēšanas tagad atrodama 331.pozīcijā. Ostapenko rangā atguvusi vienu vietu un ieņem 478.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!