Foto: DELFI

Latvijas sieviešu tenisa trešā rakete Diāna Marcinkēviča sestdien nepārvarēja Šveices pilsētā notiekošā WTA "International" turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu, kamēr talantīgā tenisiste Kamilla Bartone izcīnīja uzvaru Vimbldonas junioru čempionāta dubultspēļu pusfinālā.

Marcinkēviča (WTA 221.) kvalifikācijas pirmajā mačā tikās ar argentīnieti Paulu Ormečeju (WTA 183.), kurai piešķirts 11.numurs. Latviete ar 4-6, 7-5, 5-7 piekāpās Ormečejai, kas viņai liegs turpināt cīņu par vietu pamatturnīrā.

Latvijas tenisiste arī iepriekš centusies iekļūt šo sacensību pamatturnīrā, tomēr ne 2017.,ne 2018.gadā viņa netika tālāk par kvalifikācijas pirmo kārtu. Tikmēr šogad viņa aizvadījusi 36 mačus, kuros izcīnījusi 16 panākumus.

Iepriekš jau ziņots, ka Marcinkēviča saņēmusi ielūgumu uz Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules tūres turnīra "Baltic Open" pamatsacensībām. Turnīrs šogad mainījis nosaukumu un pirmo reizi noritēs Jūrmalā no 22. līdz 28.jūlijam, bet sacensībām piešķirta "International" kategorija.

Savukārt talantīgā Latvijas tenisiste Bartone sestdien, spēlējot pārī ar Oksanu Seļehmetovu no Krievijas pusfinālā ar 7-6 (8:6), 7-5 pieveica Poļinu Kudermetovu no Krievijas un francūzieti Džūliju Morlē

Finālā Latvijas/Krievijas pārim būs jāspēkojas ar Savannu Brodesu no Abigeilu Forbsu no ASV, savukārt turnīra pirmajā kārtā Bartone un viņas pāriniece pārsteidzoši izslēdza sacensību favorītes - francūzieti Diānu Parī un ķīnieti Cinvenu Dženu, kuras turnīrā bija izliktas ar pirmo numuru.

Jau vēstīts, ka Bartone, kurai vienspēļu turnīrā bija piešķirts 11.numurs pirmajā kārtā ar 1-6, 4-6 piekāpās Darjai Snigurai no Ukrainas.

Zīmīgi, ka 2014. gadā Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko triumfēja Vimbldonas čempionāta junioru vienspēļu turnīrā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!