Foto: DELFI
Latvijas tenisistei Diānai Marcinkevičai izšķirošajā, trešajā, setā mačā pret vācieti Jūliju Gērgesu vajadzēja vairāk noticēt saviem spēkiem, kas dotu lielākas izredzes pacīnīties par uzvaru, pēcspēles preses konferencē sacīja pati tenisiste.

Jau vēstīts, ka piektdien Jeļena Ostapenko un Diāna Marcinkeviča piedzīvoja zaudējumus Federāciju kausa izcīņas pārspēlēs par vietu Pasaules pirmajā grupā, līdz ar to Latvija duelī līdz trim uzvarām pret Vāciju nonākusi iedzinējos ar 0-2. Lai arī Gērgesa bija pārliecinoša mača favorīte, Marcinkeviča spēja pakutināt pretinieces nervus.

"Jūtos neslikti. Protams, ka gribējās uzvarēt, bet parādīju ne sliktāko spēli. Žēl, ka Aļona zaudēja, bet es koncentrējos uz savu spēli. Viņas zaudējums man nebija papildus spiediens," teica Marcinkeviča, kura neuzskata, ka šī bija labākā spēle viņas karjerā. "Trešajā setā vajadzēja vairāk ticēt sev. Slikti, ka zaudēju pirmo serves geimu trešajā setā, jo tas nedeva pārliecību spēles turpinājumam."

Marcinkeviča norādīja, ka viņas gatavošanos spēlei nekādi neietekmēja tas, ka Gērgesa pasaules rangā ir 17. pozīcijā. "Man ir savs mērķis uz spēli, par pārējo es nedomāju," viņa uzsvēra.

Tāpat tenisiste izbaudīja spēlēšanu "Arēnā Rīga", un viņa pateicās līdzjutējiem par atbalstu. "Es Aļonai pēc viņas zaudējuma pateicu, ka viņai rīt jāuzvar Gērgesu, lai es varētu aizvadīt vēl vienu spēli "Arēnā Rīga"," smaidot sacīja Marcinkeviča.

Latvijas izlases kapteinis Adrians Žguns uzteica Marcinkeviču par taktiski pareizo spēli. "Trešajā setā parādījās, kāpēc Gērgesa ir TOP 20 spēlētāja. Vajadzēja trešajā setā ieķerties vairāk. Diānai nebija, ko zaudēt, jo nebija favorīte. Spiediens lielāks bija Gērgesai," teica Žguns.

Tāpat viņš komentēja arī Ostapenko spēli: "Aļonai bija jāņem pirmais sets, bet tas nesanāca. Tad mača gājiens būtu citādāks. Pāris vieglas kļūdas deva pārsvaru Vācijai. Nekas vēl nav zaudēts, tāpēc rīt ir jāmēģina uzvarēt pirmā spēle, bet pēc tam arī otrā."

Vācijas izlasei uzvaru šajā Federāciju kausa duelī sestdien var garantēt Gērgesa, kura tiksies ar Ostapenko pulksten 15:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!