Latvijas labākās tenisistes Aļona Ostapenko un Diāna Marcinkēviča gadu noslēdzošajā WTA vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpušās par divām pozīcijām, tomēr joprojām atrodas gandrīz blakus.

Pašlaik 17 gadus vecā Ostapenko WTA rangā sasniegusi jaunu karjeras rekordu, pakāpjoties uz 271.vietu.

Šīgada Vimbldonas čempionāta junioru turnīra uzvarētāja Ostapenko kopš septembra vidus savu rekordu WTA rangā labojusi jau desmit reizes.

Tikmēr tikai četras pozīcijas augstāk - 267.vietā - nu atrodas Marcinkēviča, kurai ir vien par diviem punktiem vairāk.

Marcinkēvičas karjeras rekords WTA vienspēļu rangā ir 196.vieta, kas tika sasniegta šīgada aprīlī.

Tieši pirms gada Marcinkēviča WTA rangā ieņēma 221.vietu, bet Ostapenko, kura vēl daļu šī gada piedalījās junioru turnīros, bija atrodama 709.pozīcijā.

Savukārt Latvijas labākā tenisista Ernesta Gulbja pusmāsa Laura Gulbe rangā pakāpusies par vienu vietu uz 909.pozīciju, kas ir viņas karjeras rekords, bet 1115.vietā atrodas Anastasija Homutova, kas arī ir viņas rekords.

WTA turnīru sezona ir noslēgusies, tāpēc ranga augšgalā izmaiņas nav nenotikušas.

Gadu ranga pirmajā vietā noslēgusi amerikāniete Serēna Viljamsa, kura ir gados vecākā ranga pirmā rakete tā vēsturē, bet otrā ir Marija Šarapova no Krievijas. Trešo vietu ieņem rumāniete Simona Halepa, kura apsteidz Petru Kvitovu no Čehijas, bet piektā ir Ana Ivanoviča no Serbijas.

Sesto pozīciju ieņem poliete Agņeška Radvaņska, pozīciju zemāk atrodas Eižēnija Bušāra no Kanādas, bet astotā ir dāniete Karolīne Vozņacki. Attiecīgi devīto un desmito vietu ieņem Angelika Kerbere no Vācijas un Dominika Cibuļkova no Slovākijas.

Dubultspēļu rangā Marcinkēviča saglabājusi 178.pozīciju, bet Līga Dekmeijere pēc kāpuma par divām vietām tagad atrodama 325.pozīcijā. Savukārt Ostapenko rangā atguvusi septiņas vietas un ieņem 426.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!