Foto: AP/Scanpix

Valsts vadošās tenisistes Diāna Marcinkēviča un Aļona Ostapenko palīdzēs Latvijas izlasei februāra sākumā gaidāmajā Federāciju kausa Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā, vēsta organizatori.

Sacensībās, kas no 4. līdz 7.februārim risināsies Budapeštā, Latvijas izlasē spēlēs arī 17 gadus vecā Dārta Elizabete Emuliņa, bet komandas kapteine kārtējo reizi būs Daiga Juška.

Kā zināms, 21 gadu vecā Marcinkēviča un 17 gadus vecā Ostapenko pašlaik WTA rangā ir gandrīz blakus, ieņemot attiecīgi 266. un 270.vietu, turklāt viņas rangā šķir vien divi punkti. Līdz šim Ostapenko nekad nav bijusi Latvijas pirmā rakete, tomēr viņai to būs iespējas paveikt jau gada sākumā - ja Ostapenko līdz aprīlim jāaizstāv vien pieci ranga punkti, Marcinkēvičai šajā laikā nost nāks 16 punkti.

Pagaidām Eiropas/Āfrikas zonas pirmās grupas turnīrā vēl nav notikusi apakšgrupu izloze, bet gaidāma arī vairāku ļoti spēcīgu tenisistu līdzdalība. Tā, piemēram, Baltkrievijas pieteikumā ir kādreizējā WTA ranga līdere Viktorija Azarenka, kura pērn gan traumu dēļ piedalījās vien deviņos turnīros un pirmdien zaudēja pirmajā 2015.gada cīņā, bet Horvātiju pārstāvēs pat trīs tenisistes, kas pašlaik ir WTA ranga pirmajā simtniekā, ieskaitot Mirjanu Lučiču-Baroni, kas tika nosaukta par 2014.gada veiksmīgāko atgriešanos WTA tūrē, un ļoti talantīgo Anu Konjuhu.

Lielbritānijas sastāvā iekļauta WTA ranga 50.vietā esošā Hetere Vatsone, Izraēlas rindās startēs pieredzējusī Šahara Pēra, Serbijai nepiedalīsies vairākas valsts vadošās tenisistes, bet startēs pašlaik WTA ranga 84.vietā esošā Aleksandra Kruniča, savukārt Ukrainas rindās ir divas pašlaik vadošajā simtniekā esošas sportistes - Jeļina Svitoļina un Ļesja Curenko.

Savus sastāvus vēl nav nosaukušas Beļģija, Bulgārija, Ungārija, Portugāle un Turcija.

Gaidāmajā turnīrā 15 komandas tiks sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc viena apļa cīņām izšķirošajiem mačiem kvalificēsies tikai četru grupu pirmo vietu ieguvējas, bet katras grupas vājākās komandas būs spiestas aizvadīt "izdzīvošanas" cīņas.

Labākās divas šo sacensību komandas kvalificēsies "play-off" mačiem par iekļūšanu otrajā pasaules grupā. Savukārt grupas vājākās divas komandas 2015.gadā spēlēs Eiropas/Āfrikas zonas otrajā grupā.

Vēsturē labāko sasniegumu Latvijas izlase guva 1993.gadā, kad startēja pasaules grupā, iekļūstot 16 labāko pasaules izlašu vidū, bet pērn Latvijas izlase ar Marcinkēviču, Ostapenko, Emuliņu un Lauru Gulbi ierindā saglabāja vietu pirmajā grupā, izšķirošajā cīņā uzveicot Slovēniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!