Foto: F64

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča pirmdien nespēja pārvarēt sezonas ceturtā "Grand Slam" turnīra "US Open" kvalifikācijas pirmo kārtu.

Pasaules ranga 204. vietas īpašniece Marcinkeviča ar rezultātu 1-6, 4-6 piekāpās krievietei Ludmilai Samsonovai, kura rangā ierindojas 133. pozīcijā.

Marcinkēviča maču iesāka ļoti neveiksmīgi, un viņa nonāca iedzinējos ar 0-5. Pie savas serves izdevās uzvarēt savu pirmo geimu šajā mačā, taču pēc tam Samsonova veiksmīgi servēja par uzvaru pirmajā setā. Otrā seta sākumā abas tenisistes nosargāja savas serves, bet tad apmainījās ar breikiem. Tomēr pēc tam Samsonova divreiz lauza Latvijas tenisistes servi un izvirzījās vadībā ar 5-2, bet Marcinkēviča breiku atspēlēja un pietuvojās līdz 4-5. Pēc tam viņa ieguva divas breika iespējas, taču tās nerealizējas. Viņas pretiniece svarīgajos brīžos nospēlēja veiksmīgi un nosargāja uzvaru mačā.

Abām tenisistēm šī bija otrā savstarpējā spēle, un Marcinkēviča piedzīvoja otro zaudējumu.

Marcinkēviča "Grand Slam" turnīru kvalifikācijā nebija spēlējusi kopš 2014. gada. Togad viņa cīnījās par vietu visu četru prestižo turnīru pamatturnīrā, taču četrās spēlēs spēja uzvarēt tikai vienā setā.

Marcinkēviča šosezon aizvadījusi 46 vienspēļu mačus, 21 no tiem izcīnot uzvaru, tomēr lielākā daļa no turnīriem bijuši zemākas raudzes, startējot Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) Pasaules tūres sacensībās. Savukārt Samsonova kortā kāpusi 41 reizi, izcīnot 21 panākumu. Arī viņa šogad piedalījusies ITF turnīros, tomēr bez tiem, Samsonova uzspēlēja arī Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā, kā arī jūlija beigās Palermo sasniedza "International" raudzes sacensību pusfinālu.

Anastasija Sevastova un Jeļena Ostapenko startēs "US Open" pamatturnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!