Foto: stock.xchng
Latvijas tenisiste Diāna Marcinkēviča piektdien piedzīvoja neveiksmi Šveicē notiekošā Lencerheides ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensību finālā.

Latvijas pārstāve duetā ar krievieti Veroniku Kudermetovu cīņā par savu otro ITF dubultspēļu titulu šogad ar rezultātu 0-6, 2-6 pārliecinoši zaudēja šveicietei Belindai Benčičai un Katerinai Siņakovai no Čehijas.

Līdz ar to dubultspēļu sacensības Marcinkēviča noslēdza ar 34 ranga punktu nopelnīšanu.

ITF sērijas dubultspēļu sacensību finālā Marcinkēviča iepriekšējo reizi spēlēja maija beigās, kad Itālijas pilsētā Grado sasniedza ITF 25 000 sērijas turnīra titula cīņu, taču tajā piedzīvoja zaudējumu.

Savukārt vienīgo titulu šogad viņa izcīnīja aprīļa beigās, kad triumfēja Šveicē notikušā Kjaso ITF 25 000 sērijas turnīra dubultspēļu sacensībās.

Jau ziņots, ka šonedēļ pirmās kārtas mačā Marcinkēviča/Kudermetova ar 6-2, 6-4 pārspēja itālieti Džeordžiju Brešiju un Lizu Sabīno no Šveices, ceturtdaļfināla mačā ar 6-1, 6-2 pieveica čehietes Katerinu Kramperovu un Katerinu Vaņkovu, kuras bija izliktas ar trešo numuru, bet pusfināla mačā ar rezultātu 0-6, 6-2, 10:7 uzvarēja šveicieti Čiaru Grimu un Katinku fon Deišmanu no Lihtenšteinas.

Mazāk veiksmīgi Marcinkēviča startēja šī turnīra vienspēļu sacensībās, piedzīvojot zaudējumu jau pirmajā kārtā. Līdz ar to vienspēļu sacensības viņa noslēdza ar viena WTA ranga punkta saņemšanu.

Kopš Anastasija Sevastova pagājušajā mēnesī paziņoja par sportistes karjeras beigām, Marcinkēviča kļuvusi par labāko Latvijas tenisisti. Bez viņas šobrīd WTA vienspēļu rangā vēl ir tikai divas Latvijas sportistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!