Foto: AP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Endijs Marejs no Lielbritānijas sestdien Francijas atklātā tenisa čempionāta trešās kārtas cīņā principiālā duelī ar 7-6 (10:8), 7-5, 6-0 apspēlēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro un sasniedza astotdaļfinālu.

Abu tenisa gigantu duelis tika gaidīts ar lielu intrigu, taču tikai pirmajos divos setos del Potro, kurš 2009.gadā kļuva par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju, spēja izrādīt cienījamu pretestību pasaules pirmajai raketei. Pēc smaga pirmajā seta, kurā Marejs izcīnīja uzvaru vien taibreikā, del Potro bija nepieciešamas pāris minūtes atelpai, jo viņš acīmredzami izskatījās izpumpējies.

Cīņai turpinoties, argentīnieša pretestība Marejam arvien mazinājās.

Marejs karjeras laikā līdz šim nav spējis uzvarēt Francijas atklātajā čempionātā, bet pērn viņš finālā piekāpās serbam Novākam Džokovičam.

Mareja pretinieks astotdaļfinālā būs ar 21. numuru izliktais amerikānis Džons Isners vai Karens Hačanovs no Krievijas.

Sacensību ceturto kārtu sasniedza arī ar septīto numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš šī turnīra pirmajā kārtā pieveica Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi. Trešās kārtas mačā Čiličs sestdien pārliecinoši ar 6-1, 6-1, 6-3 pieveica Felisiano Lopesu no Spānijas.

Līdz ar to bijušais ASV atklātā čempionāta uzvarētājs astotdaļfinālā sacentīsies ar Dienvidāfrikas Republikas pārstāvi Kevinu Andersonu, kurš sestdien smagā piecu setu duelī ar 6-7 (6:8), 7-6 (7:4), 5-7, 6-1, 6-4 apspēlēja britu Kailu Edmundu.

Šis duelis ilga nepilnas četras stundas.

Kādreizējais pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētājs Andersons, kurš tagad ir pasaules 56.rakete, Francijas atklātā čempionāta ceturto kārtu sasniedza arī 2013. un 2014.gadā.

Vēl sestdien astotdaļfinālā iekļuva arī pieredzējušais spānis Fernando Verdasko, kurš ar 6-2, 6-1, 6-3 apspēlēja ar 22. numuru izlikto Urugvajas tenisistu Pavlo Kuevasu.

Pašlaik 33 gadus vecais Verdasko, kurš karjeras laikā nekad nav aizspēlējies tālāk par "French Open" astotdaļfinālu, nākamajā mačā tiksies ar turnīra astoto numuru Kei Nišikori no Japānas vai dienvidkorejieti Hjonu Čunu.

Vēlāk sestdien trešās kārtas maču sieviešu turnīrā aizvadīs arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura tiksies ar Horvātijas tenisisti Petru Martiču. Latvijas tenisiste pasaules rangā pašlaik atrodas 19. vietā, kamēr viņas pretiniece ir vien 290. pozīcijā un pamatturnīrā iekļuva pēc kvalifikācijas pārvarēšanas.

Cīņa Sjūzijas Lenglēnas vārdā nosauktajā kortā, kas pēc nozīmes ir otrs svarīgākais, sāksies aptuveni plkst.18 pēc Latvijas laika.

Tikmēr astotdaļfinālā jau iekļuvusi Latvijas otrā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko, kura tajā tiksies ar pieredzējušo austrālieti Samantu Stosuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!