Foto: AFP/Scanpix
Lieliskā sportiskajā formā esošais skotu tenisists Endijs Marejs svētdien triumfēja Šanhajas "Masters 1000" sērijas sacensībās, uzvarot trešajā turnīrā trīs nedēļu laikā.

Finālmačā 24 gadus vecais Marejs, kurš sacensībās uzvarēja arī pagājušajā gadā un bija izlikts ar otro numuru, ar rezultātu 7-5, 6-4 pieveica sacensību trešo raketi Davidu Ferreru no Spānijas.

Pirmais geims ilga desmit minūtes, turklāt Marejam izdevās lauzt pretinieka servi, bet jau otrajā geimā Ferrers atspēlējās. Turpinājumā laukumā dominēja servētājs, līdz 11.geimā Ferrers pēc dubultkļūdas zaudēja savu serves geimu un brīdi vēlāk Marejs noslēdza pirmo setu savā labā.

Arī otrajā setā pirmajos divos geimos tenisisti apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie pretinieka serves. Trešajā geimā Marejs vēlreiz lauza Ferrera servi, spēlējot pārliecinoši, vadību nosargājot līdz mača izskaņai.

Pēc šī stundas un 45 minūšu laikā izcīnītā panākuma Marejs nodrošināja pakāpšanos uz trešo vietu ATP pasaules rangā. Viņš nākamnedēļ apsteigs Rodžeru Federeru. Slavenais šveicietis ATP rangā zemāk par trešo vietu atkritīs pirmo reizi kopš 2003.gada jūnija.

Kā ziņots, pirms divām nedēļām Marejs uzvarēja Bangkokas "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, bet pagājušajā nedēļā viņš bija labākais arī Tokijas "ATP World Tour 500" turnīrā. Viņš uzvarējis 15 mačos pēc kārtas un 25 no 26 cīņām kopš augusta vidus.

Nu Marejs šogad ticis pie pieciem vienspēļu tituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!