Foto: AP/Scanpix

Pasaules ranga līderis un pērnā gada čempions Endijs Marejs, kā arī šī gada "Frensh Open" uzvarētājs Rafaels Nadals pirmdien ar drošām uzvarām pārvarēja Vimbldonas tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu sacensību pirmo kārtu.

Mājinieku favorīts Marejs pirmās kārtas mačā ar 6-1, 6-4, 6-2 pārspēja Kazahstānas tenisistu Aleksandru Bubļiku, kurš rangā atrodams 135. pozīcijā un turnīru sāka vēl no kvalifikācijas.

"Pēdējās dienās esmu juties labi un adrenalīns nomāc visas sāpes. Bubļiks ir tenisists ar raksturu. Viņš ir nedaudz citādāks kā citi spēlētāji, mēģina izpildīt citādākus sitienus. Skatītājiem patika viņa spēle," pēc uzvaras teica Marejs, kurš pagājušajā nedēļā nevarēja spēlēt veselības problēmu dēļ.

Tikmēr Bubļiks pēc cīņas šo nosauca par labāko dienu savā mūžā.

Otrajā kārtā Marejs tiksies ar vācieti Dastinu Braunu, kurš ATP rangā ieņem 97. vietu. Brauns, kurš aizpērn otrajā kārtā izslēdza Rafaelu Nadalu, šī gada turnīru iesāka ar uzvaru 3-6, 7-6 (7:5), 6-4, 6-4 pār portugāli Žuau Sousu (ATP 62.).

Marejs Vimbldonas turnīrā triumfēja 2013. gadā un pērn, bet vēl vienu "Grand Slam" titulu viņš izcīnīja arī 2012. gadā, kad uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Tikmēr planētas otrā rakete Nadals ar 6-1, 6-3, 6-2 apspēlēja austrālieti Džonu Milmenu, kurš rangā atrodams 137. pozīcijā.

Nadals savu lielisko māla sezonu noslēdza ar triumfu Francijas atklātajā čempionātā. Pirms došanās uz Vimbldonu viņš piedalījās pārbaudes turnīrā "The Boodles", kur aizvadīja divus mačus, kas šosezon viņam bija pirmie uz zāles seguma.

Karjeras laikā Nadals uzvarējis 15 "Grand Slam" turnīros, taču Francijā izcīnītais tituls bija pirmais pēdējo trīs gadu laikā. Pēdējos gados spānis regulāri mocījās ar traumām. Tiesa, tās viņš sekmīgi pārvarējis, turklāt šīs sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā – viņš spēlēja finālā, piekāpjoties principiālajam pretiniekam Rodžeram Federeram no Šveices.

Tāpat pirmo kārtu pārvarējis ranga sestais numurs Marins Čiličs, kurš ar 6-4, 6-2, 6-3 uzvarēja Filipu Kolšreiberu (ATP 60.).

"US Open" 2014. gada čempions Čiličs iepriekšējos trīs Vimbldonas turnīros apstājās ceturtdaļfinālā.

Pārliecinošu uzvaru pirmajā kārtā guvis arī ranga devītais numurs Kei Nišikori, kurš ar 6-2, 6-2, 6-0 sagrāva itāli Marko Čekinato, kurš ATP rangā ieņem 102.vietu.

Tāpat drošu uzvaru izcīnīja pasaules desmitā rakete Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš ar 6-3, 6-2, 6-2 apspēlēja britu Kemeronu Norrī, kurš rangā ierindojas 221.pozīcijā un turnīrā saņēmis rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Tikmēr ar 20. numuru izliktais austrālietis Niks Kiris traumas dēļ nepabeidza pirmās kārtas maču. Kiris pēc diviem setiem ar 3-6, 4-6 zaudēja ranga 70.numuram Pjēram Ugam Erbēram, pēc tam cīņu neturpinot.

"Zināju, ka ir nepatikšanas. Jau kopš aizpagājušās nedēļas turnīra jūtu savu gurnu. Darīju visu, lai palīdzētu to izārstēt, taču nepietika laika," pēc dueļa atzina Kiris.

Pirmdien lietus dēļ mači uz pusstundu tika pārtraukti, bet ja laika apstākļi nepasliktināsies, šodien Vimbldonas atklāto čempionātu uzsāks arī Latvijas vadošās tenisistes Ostapenko un Anastasija Sevastova. Ar 13. numuru izliktajai Ostapenko pēc nozīmes ceturtajā kortā jāaizvada duelis pret Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas, bet ar 18.numuru izliktajai Sevastovai 17. kortā gaidāma cīņa pret Kazahstānas tenisisti Jūliju Putincevu. Abām Latvijas tenisistēm būs ceturtās cīņas savos kortos, kur patlaban trešajos mačos vīru vienspēlēs rit trešie seti.

Savukārt vīru turnīrā Ernestam Gulbim otrdien pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar veterānu Viktoru Estrelju-Burgosu no Dominikānas Republikas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!