Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātā tenisa čempionāta pusfinālā trešdien iekļuva britu tenisists Endijs Marejs un Kanādu pārstāvošais Milošs Raoničs, kuri tagad savā starpā noskaidros vienu no no finālistiem.

Ar otro numuru izliktais Marejs ceturtdaļfinālā smagā četru setu cīņā ar rezultātu 6-3, 6-7 (5:7), 6-2, 6-3 pārspēja turnīra astoto raketi, spāni Davidu Ferreru. Visa mača garumā abi tenisisti izcēlās ar garām izspēlēm un diezgan augstu mača kvalitāti.

Pirmajā setā Marejs sava pretinieka servi "lauza" ceturtajā geimā, izvirzoties vadībā ar 4-1. Turpinājumā abi sportisti savas serves nosargāja, setam noslēdzoties ar 6-3. Otrajā setā Ferrers izvirzījās vadībā ar 3-0, bet septītajā geimā Marejs breiku atspēlēja un pēc tam rezultātu izlīdzināja. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā spānim izdevās veiksmīgi aizsargāties un izmatot savas iespējas, izlīdzot mača rezultātu.

Trešā seta ceturtajā geimā Marejs "lauza" spāņa servi, bet pēc tam astotajā geimā viņš to izdarīja vēlreiz un atguva vadību spēlē. Arī ceturtajā setā brits izcēlās ar breiku, bet Ferrers atbildēja ar to pašu un izlīdzināja rezultātu (2-2). Marejs nākamajā Ferera serves geimā nospēlēja veiksmīgāk, izvirzījās vadībā setā un pēc tam, nosargājot šo pārsvaru, izcīnīja uzvaru.

Marejs turpina cīņu par iekļūšanu savā piektajā "Australian Open" finālā, tomēr šajā turnīrā viņš nekad nav triumfējis. Viņa kontā ir Vimbldonas un "US Open" tituli.

Turnīra pusfinālā Mareja pretinieks būs Milošs Raoničs (13), kurš pirmo reizi karjerā sasniedz "Australian Open" pusfinālu. Ceturtdaļfinālā Raoničs arī četros setos ar 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 pieveica francūzi Gaelu Monfisu (23).

Savukārt otrā pusfinālā spēlēs Novāks Džokovičs un Rodžers Federers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!